03-22-2008, Saat: 05:30 PM


- Hazır yufka
- Yarım kg ıspanak
- tuz
- karabiber
- rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5-2 su bardağı süt
- Öncelikle ıspanakları yıkayıp temizleyin yaprak kısımlarını doğrayın (saplarını kullanmıyoruz)
- Yaprakların üzerine tuz ve karabiber ekleyip elinizle hafifçe ovalayıp harmanlayın.
- Sos malzemelerini bir kaba alarak karıştırın.
- Yufkayı serip heryerine sostan sürün.Bıçakla 4 parçaya kesin.Her parçanın geniş kenarına hazırladığımız ıspanaklı karışımdan koyun ,üzerine rende kaşardanda koyup rulo şeklinde sarın ve kıvırıp yuvarlayın.
- Bütün börekleri bu şekilde hazırlayın.Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine fırçayla sostan sürün yada isterseniz yumurta sarısıda sürebilirsiniz.Üzerlerine çörek otu serperek 200C'de kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.