09-27-2006, Saat: 01:13 AM
(3-4 ki?ilik)
Malzeme listesi:
- 500 gram koyun veya dana ku?ba?? et.
- 50 gram tereya??
- 2 orta boy havu?
- Yar?m ?ay barda?? ku? ?z?m?
- Yar?m ?ay ka???? tar??n
- 5-6 adet kuru kay?s?
- 1-2 tutam karabiber
- 2 su barda?? pirin?
- 3 su barda?? su (1 ?l?? pirince kar??l?k 1,5-2 ?l?? ?u ?eklinde)
Etleri y?kay?p suyunu s?z?n. 50 gr tereya??n? orta boy bir tencerede eritin ve etleri kuvvetli ate?te 2-3 dakika kavurun. Etler renk de?i?tirince, oca??n pi?irme ayar?n? en aza getirin, tencerenin kapa??n? kapat?n ve yava? yava? kendi suyunu ?ekene kadar pi?irin. Pi?tikten sonra 1-2 tutam tuz at?p kar??t?r?n.
Etlerin ?zerini tamamen kaplayacak ?ekilde kabuklar? soyulmu?, ince ve halka ?eklinde do?ranm?? havu?lar? yerle?tirin. Kare kare do?ranm?? kay?s?lar?, tar??n?, ku? ?z?m?n? ve karabiberi havu?lar?n ?zerine serpi?tirin.
Y?kanm?? ve ay?klanm?? pirinci bu malzemelerin ?zerine koyun. A??z tad?n?za g?re tuz ekleyin. Tencerenin b?y?kl???ne g?re, uygun bir taba?? pirin?lerin ?zerine kapat?n (Malzemelerin pi?erken da??lmamas? i?in). 3 Su barda?? su ilave ederek pi?meye b?rak?n. Pi?tikten sonra ate?i kapat?n ve fazla nemini almas? i?in kapa??n alt?na ka??t bir havlu koyun.
Servis taba??na al?rken bir ka??k yard?m? ile pilav?n ?zerinden bast?r?n, malzemelerin ?eklini korumas? i?in gerekli oluyor. Sonras?nda servis taba??n? tencerenin ?zerine kapatarak tencereyi ters ?evirin.
Nurayc???m, bu g?zel tarif i?in te?ekk?r ediyorum...
Afiyet olsun