09-29-2006, Saat: 09:24 PM
Domatesli Biberli Yumurta
Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyunca yumurtalar? eklemenin zaman?i gelmi?tir. Yumurtalar? k?r?p pi?mi?tir herhalde deyip ocag?n alt?n? kapat?yoruz.
Biberli Domatesli Yumurta
Her gun domatesli biberli yumurta yemekten s?k?ld???im?zda yapabilecegimiz bu enfes yemek t?pk? biberli yumurtal? domates gibi pi?iriliyor.
Makarna
Bir tencere dolusu s?cak suya makarna po?etini bosalt?p ma? izlemeye gidiyoz. ilk yar?n?n ortalar?na do?ru kalk?p alt?n? kapat?yoz. Tencerenin i?inden se?ti?imiz makarnay? fayansa firlat?yoz. Yap???rsa pi?mi? demektir. Devre aras?nda hala i?inde su kald?ysa tencerenin kapag?n? kapat?p lavabodaki en kirli tabag?n ?zerine dogru d?k?yoz.. (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar ?atalla yenebiliyor) ?zerine ket?ap s?k?p yiyiyoz.
Not: Fayansa f?rlatt?g?n?z makarnay? bi ara oradan al?n. Say?ca fazlalastklar?nda bazen hangisini f?rlatt?g?n?z kar???yo.
Tuzlu Makarna
Ayn? makarnaya benziyo.Tek fark? bu kez makarnalar? suya atmadan ?nce, elimizi tavlada zar tutacak gibi ?ekillendirip, bir tutam tuz koymay? ak?l ediyoruz .. ?yle daha g?zel oluyo.
Pilav
Pilav asl?nda basit bir yemek de?il. Aranan kriterler var. Tuzlu yumusak ve tane tane olmas? gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirin?leri tek tek pi?irdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun s?r?yor. Maharet hepsini bir arada pi?irebilmekte; ama ?ok da sorun etmeyin. Nas?l olsa i?ine yo?urt koyup bulamac haline getirdi?imizde hepsi birbirine yap???yor. K?saca ya? koyup ?zerine pirin? ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pi?iriyorsunuz.. Hem bunu makarna gibi s?zmeye de gerek yok.
Patates K?zartmas?
En kolay i?lerden biri. Patatesleri soyup, nah b?le parmak gibi kesiyorsunuz ve k?zg?n ya?a at?yorsunuz. Tek yapman?z gereken alt?n? zaman?nda kapatman?z. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bir de diger yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka taba?a koymak gerekiyor. Onun d???nda ?ok kolay.
*ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER
Haz?r Pizza
Pizza?m? f?r?n?m?za at?p pi?mesini bekliyoruz daha sonra f?r?ndan c?kar?p yan?k yerlerini b??akla kaz?yoruz. Dikkat edilmesi gereken tek sey kaz?rken ?zerindeki malzemeleri mutfak tezgah?na yapstrmamak.
Haz?r Kofte
Bir miktar s?v ya?? teflon tavaya koyup k?fteleri i?ine diziyoruz. K?fteler tavayla ayn? renk olmadan alt?n? kapatmak gerekiyor. O y?zden ba??nda beklemek laz?m.
*ZOR YEMEKLER
Tavuk
Yap?l??? makarna gibi. S?cak suyun i?ine at?yoruz arada pi?ip pi?medigine bakmak i?in hayvan?n kaba etine ?atal sapl?yoruz. Bu yemek pi?tikten bir iki g?n sonra ?zeri jelibon gibi oluyor. Bu y?zden pi?irirken iste?e ba?l? olarak bolca toz ?eker eklenebilir.
*PUF NOKTALAR
?Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. B?ylelikle tabak kirletmemi? olursunuz.
?Asla sade pilav yapmay?n. Domatesli pilav yapt?g?n?zda alt?n? tuttursan?z bile renginden anlasx??lmaz.
?Mutlaka so?anl? bir yemek yapacaksan?z asla so?ana dokunmay?n. ?zellikle rendelediginizde elleriniz cok k?t? kokuyor. Bunun yerine so?ana ekmek tahtas?yla be? alt? kez vurmay? deneyin, ayn? i?i g?r?r.
?Patates k?zartacaksan?z soydugunuz patatesleri asla y?kamay?n. K?zg?n yaga att?g?n?zda cok kotu patl?yorlar.
?Yemekler asla kendi baslar?na hareket etmezler. ?ayet ge?en ay yapt?g?n?z tavuk kendi kendine k?m?ldamaya baslad?ysa kurtlanm?s demektir. Sak?n yemeyin.
?Sebzeleri pi?irdikce vitamin degerleri d??er. M?mk?n oldu?unca ?i? t?metin.
?Karpuz, tabaga koyulmamas? gereken bir meyvedir. Ikiye ay?r?p ortas?ndan ka??kla yiyebilirsiniz.
?Tencere kapag? en mukemmel tabakt?r.
?Buzdolab?n?n sebzelik olarak adland?r?lan k?sm? yemeyi d???nmedi?iniz ?eylerin saklanmas? icin idealdir. Bu b?l?me konan ?yler nas?l ollsa bir s?re sonra unutulur
Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyunca yumurtalar? eklemenin zaman?i gelmi?tir. Yumurtalar? k?r?p pi?mi?tir herhalde deyip ocag?n alt?n? kapat?yoruz.
Biberli Domatesli Yumurta
Her gun domatesli biberli yumurta yemekten s?k?ld???im?zda yapabilecegimiz bu enfes yemek t?pk? biberli yumurtal? domates gibi pi?iriliyor.
Makarna
Bir tencere dolusu s?cak suya makarna po?etini bosalt?p ma? izlemeye gidiyoz. ilk yar?n?n ortalar?na do?ru kalk?p alt?n? kapat?yoz. Tencerenin i?inden se?ti?imiz makarnay? fayansa firlat?yoz. Yap???rsa pi?mi? demektir. Devre aras?nda hala i?inde su kald?ysa tencerenin kapag?n? kapat?p lavabodaki en kirli tabag?n ?zerine dogru d?k?yoz.. (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar ?atalla yenebiliyor) ?zerine ket?ap s?k?p yiyiyoz.
Not: Fayansa f?rlatt?g?n?z makarnay? bi ara oradan al?n. Say?ca fazlalastklar?nda bazen hangisini f?rlatt?g?n?z kar???yo.
Tuzlu Makarna
Ayn? makarnaya benziyo.Tek fark? bu kez makarnalar? suya atmadan ?nce, elimizi tavlada zar tutacak gibi ?ekillendirip, bir tutam tuz koymay? ak?l ediyoruz .. ?yle daha g?zel oluyo.
Pilav
Pilav asl?nda basit bir yemek de?il. Aranan kriterler var. Tuzlu yumusak ve tane tane olmas? gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirin?leri tek tek pi?irdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun s?r?yor. Maharet hepsini bir arada pi?irebilmekte; ama ?ok da sorun etmeyin. Nas?l olsa i?ine yo?urt koyup bulamac haline getirdi?imizde hepsi birbirine yap???yor. K?saca ya? koyup ?zerine pirin? ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pi?iriyorsunuz.. Hem bunu makarna gibi s?zmeye de gerek yok.
Patates K?zartmas?
En kolay i?lerden biri. Patatesleri soyup, nah b?le parmak gibi kesiyorsunuz ve k?zg?n ya?a at?yorsunuz. Tek yapman?z gereken alt?n? zaman?nda kapatman?z. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bir de diger yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka taba?a koymak gerekiyor. Onun d???nda ?ok kolay.
*ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER
Haz?r Pizza
Pizza?m? f?r?n?m?za at?p pi?mesini bekliyoruz daha sonra f?r?ndan c?kar?p yan?k yerlerini b??akla kaz?yoruz. Dikkat edilmesi gereken tek sey kaz?rken ?zerindeki malzemeleri mutfak tezgah?na yapstrmamak.
Haz?r Kofte
Bir miktar s?v ya?? teflon tavaya koyup k?fteleri i?ine diziyoruz. K?fteler tavayla ayn? renk olmadan alt?n? kapatmak gerekiyor. O y?zden ba??nda beklemek laz?m.
*ZOR YEMEKLER
Tavuk
Yap?l??? makarna gibi. S?cak suyun i?ine at?yoruz arada pi?ip pi?medigine bakmak i?in hayvan?n kaba etine ?atal sapl?yoruz. Bu yemek pi?tikten bir iki g?n sonra ?zeri jelibon gibi oluyor. Bu y?zden pi?irirken iste?e ba?l? olarak bolca toz ?eker eklenebilir.
*PUF NOKTALAR
?Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin. B?ylelikle tabak kirletmemi? olursunuz.
?Asla sade pilav yapmay?n. Domatesli pilav yapt?g?n?zda alt?n? tuttursan?z bile renginden anlasx??lmaz.
?Mutlaka so?anl? bir yemek yapacaksan?z asla so?ana dokunmay?n. ?zellikle rendelediginizde elleriniz cok k?t? kokuyor. Bunun yerine so?ana ekmek tahtas?yla be? alt? kez vurmay? deneyin, ayn? i?i g?r?r.
?Patates k?zartacaksan?z soydugunuz patatesleri asla y?kamay?n. K?zg?n yaga att?g?n?zda cok kotu patl?yorlar.
?Yemekler asla kendi baslar?na hareket etmezler. ?ayet ge?en ay yapt?g?n?z tavuk kendi kendine k?m?ldamaya baslad?ysa kurtlanm?s demektir. Sak?n yemeyin.
?Sebzeleri pi?irdikce vitamin degerleri d??er. M?mk?n oldu?unca ?i? t?metin.
?Karpuz, tabaga koyulmamas? gereken bir meyvedir. Ikiye ay?r?p ortas?ndan ka??kla yiyebilirsiniz.
?Tencere kapag? en mukemmel tabakt?r.
?Buzdolab?n?n sebzelik olarak adland?r?lan k?sm? yemeyi d???nmedi?iniz ?eylerin saklanmas? icin idealdir. Bu b?l?me konan ?yler nas?l ollsa bir s?re sonra unutulur