05-17-2008, Saat: 11:46 AM
Hepimizin başina gelebilecek aci bir olay...
APRANAX isimli ilaç ile ilgili...
Vatandasin biri, haftasonu
arkadasinin evine gidiyor.
Çok basi agridigindan, arkadasi ona bir Apranax veriyor.
Vatandas yutmadan önce ilacı ağzinda çigniyor, bir kaç dk. sonra suurunu kaybediyor. Çevresindekileri tanimamaya basliyor. Apar topar hastaneye kaldiriyorlar ve orada anlasiliyor ki;
sebep beyin kanamasi...
Nedeni ise, doktorlarin açiklamalarina
göre; agrikesicilerin özellikle Apranax ve türevlerinin çignenmesi ya
da ağizda bekletilmesi
apranax,aprol, aprowell, naprosyn, napradol,
kapnax, apraljin, aleve synax, oprax (kisaca etken maddesi naproksen sodyum olanlar) çignenince; etken madde beyne çok hizli nufuz ediyor ve ölümcül Sonuçlara yol açabiliyormus.Amman dikkat....
ÖNEMLi...
Bana mail olarak geldi bugün ve hepimizin bilgilenmesi gerekiyo diye düşündüğüm için sizler ile paylaşmak istedim arkadaşlar...
APRANAX isimli ilaç ile ilgili...
Vatandasin biri, haftasonu
arkadasinin evine gidiyor.
Çok basi agridigindan, arkadasi ona bir Apranax veriyor.
Vatandas yutmadan önce ilacı ağzinda çigniyor, bir kaç dk. sonra suurunu kaybediyor. Çevresindekileri tanimamaya basliyor. Apar topar hastaneye kaldiriyorlar ve orada anlasiliyor ki;
sebep beyin kanamasi...
Nedeni ise, doktorlarin açiklamalarina
göre; agrikesicilerin özellikle Apranax ve türevlerinin çignenmesi ya
da ağizda bekletilmesi
apranax,aprol, aprowell, naprosyn, napradol,
kapnax, apraljin, aleve synax, oprax (kisaca etken maddesi naproksen sodyum olanlar) çignenince; etken madde beyne çok hizli nufuz ediyor ve ölümcül Sonuçlara yol açabiliyormus.Amman dikkat....
ÖNEMLi...
Bana mail olarak geldi bugün ve hepimizin bilgilenmesi gerekiyo diye düşündüğüm için sizler ile paylaşmak istedim arkadaşlar...