06-08-2008, Saat: 07:22 PM
buyur insallah isine yarar
Geçmişten günümüze mutfağımızın en sevilen tatlılarından olan un helvasını Ramazan'da iftar sofraları veya kandil geceleri için hazırlayabilirsiniz.
Un helvası
KAÇ KİŞİLİK: 8-10
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 40 dk Malzemeler:
250 gr margarin
2.5 su bardağı un
Şerbet için: 3 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
Süsleme için: 50 gr soyulmuş antepfıstığı
1 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı
Margarini bir tencerede veya geniş bir tavada eritip kızdırın.
Unu azar azar ilave edip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun.
Margarini bir tencerede veya geniş bir tavada eritip kızdırın.
Unu azar azar ilave edip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun.
Su ve tozşekeri bir tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın. Unun rengi pembeleştikten sonra bir yandan kavurmaya devam ederken diğer yandan sıcak şerbeti azar azar ilave edin. İyice çekinceye kadar sürekli karıştırıp ateşten alın. Üzerini kâğıt havlu ile örtüp tencerenin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.
Geçmişten günümüze mutfağımızın en sevilen tatlılarından olan un helvasını Ramazan'da iftar sofraları veya kandil geceleri için hazırlayabilirsiniz.
Un helvası
KAÇ KİŞİLİK: 8-10
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 40 dk Malzemeler:
250 gr margarin
2.5 su bardağı un
Şerbet için: 3 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
Süsleme için: 50 gr soyulmuş antepfıstığı
1 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı
Margarini bir tencerede veya geniş bir tavada eritip kızdırın.
Unu azar azar ilave edip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun.
Margarini bir tencerede veya geniş bir tavada eritip kızdırın.
Unu azar azar ilave edip tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun.
Su ve tozşekeri bir tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın. Unun rengi pembeleştikten sonra bir yandan kavurmaya devam ederken diğer yandan sıcak şerbeti azar azar ilave edin. İyice çekinceye kadar sürekli karıştırıp ateşten alın. Üzerini kâğıt havlu ile örtüp tencerenin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın.