02-21-2010, Saat: 02:48 PM
Malzemeler :
600 gr köftelik dana kıyma
1 kahve fincanı su
2 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
4 yumurta
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı un
Kızartma için:
1 su bardağı zeytinyağı
Dereotlu Yoğurt Sos İçin:
300 gr süzme yoğurt
Yarım demet dereotu
Yemeğin Yapılışı
Kıymayı tencereye alıp suyu ekleyin. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın. Kıymaya ekmek içi, yumurta, ceviz, dolmalık fıstık, karabiber ve tuz ekleyip yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Köfteleri una bulayın. Eleğe alıp sallayarak üzerlerindeki fazla unu silkeleyin. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Köfteleri ekleyip tavayı arada bir sallayarak kızartın. Köfteleri kevgirle alıp kâğıt havluüzerine çıkarın.
Dereotlu yoğurt sos için; dereotunu temizleyip kıyın. Yoğurda dereotunu ekleyip çırpın. Köfteleri servis tabaklarına paylaştırıp üzerine yoğurt sosu gezdirin ve servis yapın.