02-21-2010, Saat: 02:42 PM
Malzemeler :
�3 adet elma,
�1 paket bisküvi,
�1 su bardağı ceviz içi,
�1 çorba kaşığı süt.
SOSU İÇİN:
�1 su bardağı şeker,
�1 çorba kaşığı un,
�3 çorba kaşığı kakao,
�1 çorba kaşığı nişasta,
�2 yumurta sarısı,
�1 paket vanilya,
�1 şişe süt,
�3 çorba kaşığı margarin,
�Üzeri için fındık
Kolay Profiterol
yemeğinin hazırlanışı:
Elmaları rendeleyin sade bisküvi,1 çorba kaşığı süt ve dövülmüş ceviz içini karıştırıp hamur haline getirin.Bu hamurlardan küçük toplar yapın.
Sos hazırlamak için sütü, şekeri, kakoyu, nişastayı, unu, vanilyayı ve margarini 1 kap içinde karıştırarak ocakta sos kıvamına gelene dek pişirin. Sosu profiterollerin üzerine döküp,dövülmüş fındık serpin. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın.