10-24-2008, Saat: 04:37 PM
et veya tavuk miktarı arzuya bağlı
1 kilo havuç
yarım kilo soğan
4 su bardağı pirinç
önce havuçları kürdan inceliğinde doğriyalım
soğanları da ince halka şeklinde doğrayın
Yapılışı et veya tavuğu tencerede sıvı yağ ekleyip pişirin
sonra doğradığımız havuç ve soğanı ekleyip havuç pişene kadar kavuralım
ardından tuz baharat ekliyelim malzemenin üzeri kapanacak kadar su ilave
edelim ardından üzerine pirinçi ekliyelim malzemenin kapağı kapatıp pişmeye
bırakalım pirinçler pişinde oçağı kapatıp pilavımızı demlendirelim.
Afiyet olsun.
1 kilo havuç
yarım kilo soğan
4 su bardağı pirinç
önce havuçları kürdan inceliğinde doğriyalım
soğanları da ince halka şeklinde doğrayın
Yapılışı et veya tavuğu tencerede sıvı yağ ekleyip pişirin
sonra doğradığımız havuç ve soğanı ekleyip havuç pişene kadar kavuralım
ardından tuz baharat ekliyelim malzemenin üzeri kapanacak kadar su ilave
edelim ardından üzerine pirinçi ekliyelim malzemenin kapağı kapatıp pişmeye
bırakalım pirinçler pişinde oçağı kapatıp pilavımızı demlendirelim.
Afiyet olsun.