Ahmet Ümit Bab-ı Esrar yani sır kapısı üzerinde 3 yıldır çalışıyormuş . Hikaye şöyle: "Londra'lı bir kadının Konya'daki sırlarla dolu yolculuğunu anlatıyor. Karen Kimya Greenwood, Mevlevi Poyraz Efendi ile eski hippi Suzan'ın kızıdır. Çok sevdiği babası, Karen on iki yaşındayken onları terk ederek, Şah Nesim adında Pakistanlı bir adamla gitmiştir. Karen, babasının onları neden terk ettiğini uzun yıllar anlayamaz. Ta ki mesleği gereği Konya'ya gidinceye kadar."
Ahmet Ümit romanında polisiye olmasına rağmen o klasik polisiye araştırmasından çok fazla şey bulabilirsiniz . Bir Patasana'yı okursanız Anadolu ‘ da insanlık tarihin ne kadar eski olduğunu anlarsınız . Sizden önceki medeniyetlere ilginiz artar .
Yine Ninatta'nın Bileziği'nde tarih öncesi bir aşkı yazıtlardan okuyarak insanın hep aynı olduğunu fark edersiniz . Ve daha okuma fırsatını bulamadığım birçok kitabı....
Bab-ı Esrar :Ahmet Ümit
Doğan Kitap
Kasım 2008,396 sayfa
"Ahmet Ümit'ın son romanı, Bab-ı Esrar...Yaşamı, aşkı ve inancı yeniden düşünmek için… Yedi yüz yıldır çözülemeyen sır; Şems-i Tebrizi cinayeti...
Yedi yüz yıldır süren bir sevda; Şems-i Tebrizi ile Mevlânâ Bab-ı Esrar sadece bir gerilim romanı değil, aynı zamanda bir sırlar kitabı. Fantastik öğeleri kullanarak çok katmanlı bir dil yaratan Ahmet Ümit bu yapıtında Mevlevilik temelinde din ve inanç üzerine ilginç sorular soruyor. Din ile aşk arasında, inanç ile sevda arasındaki ilişkiyi bambaşka bir açıdan gözlerimizin önüne seriyor.
Dünyayı, yaşamı, inancı ve aşkı, yeniden düşünmemiz, yeniden araştırmamız, yeniden okumamız için..
Çok beğendim,akıcı ve etkileyici...
Tavsiye ederim..
Özetine göre gerçekten güzel bişeye benziyor cumartesi bakmam lazım
Kaçırmamakta fayda var. Teşekkürler Tutkum