[/url]
Balık Bohçası Hazırlama Süresi: 15
Pişirme Süresi: 20
Kişi Sayısı: 6
Malzemesi:
1 adet levrek balığı
3 adet yufka
2 yemek kaşığı dolmalık üzüm
1 demet dereotu
4 adet kuru soğan
2 adet pırasa
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzerine sürmek için:
2 yemek kaşığı sıvıyağı
Tarifi:
• Dolmalık üzümleri ılık suda bekletin.
• Yufkaları üst üste koyup, önce 2'ye, sonra 4'e katlayın.
• Üstüne pasta tabağı koyun, yanlarını keserek yuvarlak yufkalar elde edin.
• Pırasaları, iki karış uzunluğunda boylamasına kesin.
• Sıcak suda haşlayıp bohçaları bağlamak için bekletin.
• Balığı yıkayıp, tencereye koyun.
• 1 kahve fincanı su, karabiber ve tuz ekleyip, 5 dakika haşlayın.
• Balığın derilerini ve kılçıklarını çıkarın.
• Küçük küçük doğrayıp, bekletin.
• Zar şeklinde doğradığınız soğanları tereyağında pembeleşene kadar kavurup, karabiber ve tuz ekleyin.
• Üstüne doğranmış dereotunu, balıkları, yenibaharı ve dolmalık üzümü ilave edip, karıştırın.
• Yuvarlak yufkaların ortasına 1 kaşık balıklı harçtan koyun.
• Kenarlarından toplayıp bohça şekli verin.
• Uçlarını haşlanmış pırasa ipleriyle bağlayın ve yağlanmış tepsiye dizin.
• Bohçaların üstüne sıvıyağ sürün.
• 175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun