:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: 'Geçim Derdi' okuLda ders oLuyor !
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
70913.jpg
'Geçim derdi' okulda ders oluyor
25 Mayıs 2009 Pazartesi 11:08
Bakanlık, fatura kabusunu da müfredata aldı. Minikler, elektrik ve su faturalarını sınıfa getirip, karşılaştırma yapacak. Aile bütçelerini inceleyecek.


Milli Eğitim Bakanlığı, geçim derdini müfredata aldı. İlköğretim 2'nci sınıf 'Hayat Bilgisi' dersinde, öğrenciler sınıfa elektrik ve su faturalarını getirip, karşılaştırma yapacak. Akşam gazetesinin özel haberine göre aile bütçesini inceleyecek olan minikler, 'Para biriktirirsek neler alırız' hayalini kuracak.

Danıştay'ın Hayat Bilgisi ders programını 'demokrasi yönünden zayıf ve bilimsel olmadığı' gerekçesiyle iptal etmesinin ardından Bakanlık, Hayat Bilgisi 1-2-3'üncü sınıf programını yeniden düzenledi. Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın 14 Mayıs 2009 tarihindeki toplantısında alınan ve 18 Mayıs 2009'dan itibaren uygulamaya konulan yeni Hayat Bilgisi ders programında ilginç düzenlemeler de yer aldı.

FATURA NASIL DÜŞÜK GELİR

Hayat Bilgisi 2'nci sınıf dersinde işlenecek bir ünitede yapılan düzenleme ile öğrencilerin elektrik ve su faturalarını okula getirmeleri istendi. Öğrenciler, birbirlerinin fatura tutarları arasında kıyaslama yapacak. Nasıl daha düşük miktarlı fatura getirebileceklerini konuşacaklar. 'Faturalar' başlıklı etkinlikte miniklerin, 'Evdeki kaynakları bilinçli olarak tüketmeleri' hedefleniyor.

ANNE-BABA ÇOK HARCIYOR MU?

İlköğretim 2'nci sınıf öğrencileri yine aynı ünitede, anne babalarının yanı sıra çevredeki yetişkinlerin nasıl para harcadıklarını gözlemleyecekler. Minikler, para harcamayı gerektiren bir amaç belirleyip bu harcamayı gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceklerini tartışacaklar.

ALAMIYORSAN MAKETİNİ YAP

Öğrenciler, ünite kapsamında 'yeterince' para biriktirdiklerini düşünüp, bu tutarla neler alabileceklerini ya da nasıl harcayacaklarını hayal edecekler. Ve ardından 3'üncü aşamaya geçilecek. Minikler bu kez de okula getirdikleri materyallerle satın almayı düşündükleri eşyaların maketini yapacaklar.