06-27-2009, Saat: 01:54 PM
Damla sakızlı tavuk göğsü
MALZEMELER
125 gram margarin
1 litre süt
4 Türk kahvesi fincanı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 Fincan kakao
1 Damlasakızı
HAZIRLANIŞI
Margarin ve un hafifçe kavrulur. Yavaş yavaş süt ilave edip karıştırılır. Kaynamaya başlayıp koyulaştığı zaman altı kapatılır. Şeker ve vanilya ilave edilip mikserle çırpılmaya devam edilir. Soğuyuncaya kadar yaklaşık 15 dakika çırpılır. Bisküviler robotta ufalanır. Kare veya dikdörtgen bir tepsiye biküvi yayılır. Üzerine muhallebi dökülür. Dolapta 1 gece dinlendirilir. Servis yapılacağı zaman 1 - 1,5 cm. genişliğinde şeritler kesilir. Çatal yardımıyla sarılarak porsiyonlar oluşturulur. Muhallebi pişirilirken damla sakızı koyabilirsiniz.
MALZEMELER
125 gram margarin
1 litre süt
4 Türk kahvesi fincanı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 Fincan kakao
1 Damlasakızı
HAZIRLANIŞI
Margarin ve un hafifçe kavrulur. Yavaş yavaş süt ilave edip karıştırılır. Kaynamaya başlayıp koyulaştığı zaman altı kapatılır. Şeker ve vanilya ilave edilip mikserle çırpılmaya devam edilir. Soğuyuncaya kadar yaklaşık 15 dakika çırpılır. Bisküviler robotta ufalanır. Kare veya dikdörtgen bir tepsiye biküvi yayılır. Üzerine muhallebi dökülür. Dolapta 1 gece dinlendirilir. Servis yapılacağı zaman 1 - 1,5 cm. genişliğinde şeritler kesilir. Çatal yardımıyla sarılarak porsiyonlar oluşturulur. Muhallebi pişirilirken damla sakızı koyabilirsiniz.