10-20-2009, Saat: 07:10 PM

YAPILAN ARAŞTIRMALARA GÖRE HANGİ BESİN GRUBUNU AÄžIRLIKLI TÜKETEN KİŞİLERİN HANGİ HASTALIKLARA DAHA SIK YAKALANDIÄžI AÇIKLANDI. İŞTE SONUÇLAR:
[url="http://www.duygusuz.com/cikis.php?url=http://www.mailce.com/wp-****************************/uploads/masaj-kad%C4%B1n.jpg"]
[/url]

[url="http://www.duygusuz.com/cikis.php?url=http://www.mailce.com/wp-****************************/uploads/masaj-kad%C4%B1n.jpg"]
[/url]
[url="http://www.duygusuz.com/cikis.php?url=http://www.mailce.com/wp-****************************/uploads/masaj-kad%C4%B1n.jpg"]
[/url]
Eklem Kireçlenmesi:
Et yiyenlerde daha çok rastlanıyor. Fazla et yemek bağışıklık sistemine zarar vererek kireçlenmeyi arttırıyor.

Kısırlık
Sebze ağırlıklı beslenenlerde daha çok görülyor. Çok fazla protein kadınlarda kısırlığa sebep olurken özellikle soyanın fazla tüketilmemesi gerektiğini belirtiliyor.

Safrakesesi taşı:
Et yiyenlerde risk daha fazla. Doymuş yağ oranı fazla olduğu için taş düşürmenin daha çok görüldüğü düşünülüyor.

Ağız ve diş rahatsızlığı:
Vejetaryenlerde daha çok diş rahatsızlığı görülüyor. Sebze ve meyvelerde asit fazla olduğu için bu risk daha fazla…

Alzheimer:
Et ağırlıklı beslenenler daha sık alzheimera yakalanıyor. Sebze ve salata ağırlıklı beslenenler antioksidan vitaminler aldığı için sürekli et tüketenlere kıyasla daha az yakalanıyorlar.

Kemik erimesi:
Et yiyenlerde daha fazla gözüküyor. Fazla hayvansal protein ve kırmızı et yemek zararlı. Salata ve yapraklı bitkilerde bulunan kalsiyum ile dengelenmek zorundadır et tüketimi.

Depresyon:
Sebze ağırlıklı beslenenlerde daha fazla görülür. B12 vitaminin eksikliği görüldüğü için depresyon ve zihinsel, psikolojik rahatsızlıklar görülebilir.

Kas erimesi:
Protein eksikliği sebebiyle görülen bu rahatsızlık sebze ağırlıklı beslenen kişilerde daha çok görülür.
[/url]

[url="http://www.duygusuz.com/cikis.php?url=http://www.mailce.com/wp-****************************/uploads/zehirlenme.jpg"]
Gıda zehirlenmesi:
Az yıkanmış sebzelerde daha çok rastlanmasına rağmen çiğ kırmızı et, kolibasili gibi rahatsızlıklara davetiye çıkartır. Daha tehlikeli olan kırmızı ettir.