:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: 300 milyar Euro'luk devlere Türk vitamini
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Doany, Vitamin'in 4 farklı dile çevrilip başta ABD olmak üzere çeşitli ülkelerde kullanıldığını belirterek, "Global bir ürün haline geldi" dedi

Türk Telekom CEO‘su Dr.Paul Doany Avrupa Telekom Ağı Operatörleri Birliği (ETNO-European Telecommunications Network Operators Associaton) toplantısında, "Telekom sektöründe adil rekabetin tanımının değişmesi gerektiğini belirterek, Avrupa buna uyum sağlamaz ise rekabette geride kalır. Mevcut regülasyonlar yatırımı azaltıyor, inovasyonu sınırlıyor" diyerek Avrupa Birliği’ne mesaj verdi.
İspanya’nın Sevilla kentinde Telefonica şirketinin ev sahipliğinde düzenlenen CEO zirvesi ciroları toplami 300 milyar Euro’yu bulan Avrupa’nın dev telekom operatörlerini biraraya getirdi. Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany zirve kapsamında düzenlenen "Dijital Avrupa: Gelecek nesil yatırımlar, ekonomik toparlanma ve süreklilik" başlıklı panelde bir konuşma yaparak Türk Telekom’un Türkiye’de eğitim ve sağlık başta olmak üzere geliştirdiği ve uygulamaya koyduğu yenilikleri anlattı. Toplantıda Doany Türk Telekom’un özellikle eğitime odaklı bir proje olarak Turk Telekom Grubu bünyesinde geliştirilen online eğitim programı "Vitamin" hakkinda bilgi verdi.

4 DİLDE VITAMIN DUNYAYA SATILIYOR
Zirve kapsamında düzenlenen ve telekomünikasyon sektörünün topluma katkısı konulu panelde bir konuşma yapan Dr. Paul Doany bilgi teknolojilerinin eğitime yapacağı pozitif etkinin önemine değindi Türk Telekom Grubu teknoloji şirketi Sebit tarafından geliştirilen online eğitim programı Vitamin’i ve geldiği noktayı dev şirketlerin tepe yöneticileriyle paylaşan Doany, bu teknoloji ile genç nesillerin yaşadıkları bölgeler arasında hiçbir fark olmadan aynı değerli eğitim içeriğine ulaşabildiğini kaydetti. Türk Telekom CEO’su Vitamin’in 4 farklı dile çevrilip başta ABD olmak üzere çeşitli ülkelerde kullanıldığını anlatırken "Dünyanın heryerinden Fen ve Matematik aynı ve Vitamin ürünümüz de global bir ürün haline geldi" diye konuştu.
Türk Telekom Grubu olarak genişbantın penetrayonunun artmasını desteklemek amacıyla altyapıya ve genişbanta yaptıkları yatırımlarına hız verdiklerini ifade eden Doany, genişbant erişiminin eğitime yapacağı katkılara odaklandıklarını belirtti. Vitamin’in tüm okullarda ücretsiz olarak kullanıma açık olduğunu hatırlatan Türk Telekom CEO’su "Öğretmenlere özel olarak hazırlanmaış Vitamin’i de öğretmenler ücretsiz olarak kullanıyor. Böylece hem sosyal sorumluluk projesi olarak topluma katkı sağlamış oluyoruz hem de ticari bir ürün olarak pazara sunmuş oluyoruz. Bu model kendi içinde sürdürülebilir bir yapı oluşturuyor. Biz sonuçlardan çok memnunuz." diye konuştu.


LISE VERSIYONU DA TAMAM
Eğitimi sanal ortama taşıyacak yeni projeler uzerinde de çalıştıklarını belirten Doany öğrencileri öğretmenleriyle sanal ortamda interaktif olarak bir araya getiriyoruz. Artık lise versiyonu ile birlikte Vitamin tüm orta öğrenim müfredatını kapsar hale geldi. Bu ürünün global arenada çektiği ilgiyi gururla anlatıyorum. Türkiye’de yetişmiş genç Türk mühendislerinin geliştirdiği bu ürün artık dünyaca tanınır hale geldi. Türk inovasyonunu dünyaya sunmaya devam edeceğiz. Bir yandan altyapıya ve istihdama yatırma devam edip sabit hatları yeni teknolojiler ile geliştirmeyi, mobil pazarda konumumuzu güçlendirmeyi, genişbant teknolojileri ve katmak değerli servislere odaklanırken diğer yandan Vitamin gibi Wirofon gibi teknoloji ürünlerininin bölgemizde gelişmesi ve dünyaya ihraç edilmesi için teknoloji şirketlerimizi destekliyoruz" dedi.


AİLELER İNTERNETTE RAHAT EDİYOR
Panelde yaptığı konuşmada Türk Telekom Grubu’nun yeni ürünü Nette Çocuk Var’dan da bahseden Dr. Paul Doany " Vitamin ile eğitime katkı sağlarken ailelerin kafasında oluşan çocuklarının internet kullanımı ile ilgili soru işaretlerini de gidermeyi hedeflediklerini belirtirken, " Aileler içeriği çocuklarının kullanımı için filtrelenmiş içerik seçeneğine kavuştu." dedi.
Kısa zaman önce Türk Telekom Grubu bünyesine oyun şirketi Sobee’nin de katıldığını belirten ve bundan heyecan dydugunu belirten Doany, "şimdiki amacımız eğitim ürünümüzü çocuklar için faydalı oyunlar ile desteklemek, eğitimi eğlence ile daha cazip hale getirmek" diye konuştu.
Vitamin’in başarısını Avrupalı meslektaşlarıyla paylaşan Paul Doany’ye panel dinleyicileri arasından "Eğitim dışında başka alanlarda da benzer bir model uygulama planınız var mı? Sağlık sektörü için planlarınız nasil?" sorusu geldi. Doany geliştirdiğimiz güçlü internet ve iletişim altyapıları üzerinden eğitim ile birlikte ikinci odaklandığımız alan sağlık olacak. Bu alanlarda bilgi ve iletişim teknolojileri sayesinde yaratılacak verimlilik ve geliştirmelerin topluma hem maddi hem de manevi olarak çok büyük katkıları olacağını belirten Doany, Türk Telekom Grubu olarak iki proje ile sağlık alanındaki projelerimize başladık" dedi.


OPERATÖRDEN 8 ŞİRKETLİ GRUBA DÖNÜŞTÜ
Türk Telekom Grubu bünyesinde 8 şirket bulunuyor. Özelleştirme ardından yapılan yatırımlar ve satınalmalar ile Türk Telekom TTNET, AVEA ve teknoloji şirketleri Argela, İnnova, Sebit, Sobee ve çağrı merkezi Assistt ile birlikte bir sabit operatörden 8 şirketli bir gruba dönüştü.


250 MİLYAR EURO CİRO 1 MİLYON İSTİHDAM
36 ülkeden 42 üyeye sahip ETNO’nun bu seneki CEO Zirvesi’nde gelecek nesil yatırımların ekonomiye katkısı ve süreklilik konusu ele alınırken, telekomünikasyon şirketleri tarafından neler yapılabileceği masaya yatırıldı. "Dijital Avrupa: Gelecek nesil yatırımlar, ekonomik toparlanma ve süreklilik" başlığı altında telekom sektörünün topluma katkısı ele alındı. ETNO, tüm üyeleri ile yaklasik 300 milyar Euro’luk iş hacmine sahip. ETNO üyeleri geçen yıl yaptığı 33 milyar Euro’luk yatırım, ile dünya genelinde 1 milyonunun üzerinde kişiye iş olanağı sağlıyor. Deutsche Telekom, Telecom Italia, Telefonica, France Telecom, Telenor ve TeliaSonera gibi önde gelen telekomünikasyon operatörlerinin üyeleri arasında yeraldığı ETNO’da Türk Telekom da kurucu üye olarak yer alıyor. ETNO’nun gözlemcileri arasında ise AT&T, Telstra ve Verizon gibi dünya telekomünikasyon devleri bulunuyor. (ANKA)