:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Manga Eurovision 2010
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
[yt]V_Chb2u8tWI[/yt]

We Could Be The Same
Puff İngilizce olması büyük sorun bence :S Hiç hoşuma gitmiyor bu durum !!

Teşekkürler Canat.x)
elindeki gitara haksızlık bu... şarkımı bu laf kalabalığımı ? sesine kamçı kaçmış bunlar kafa atarım direk böyle şarkıya.. berbat ötesi bana versinler o jürüyü sonuncu yaparım ciddi diyorum bu kadar..
Burda şarkının ingiLizce oLmasına kızanLarı anLayamıyorum.

ingiLizce, dünyaca konuşuLan bir diL. Ki nerdeyse tüm dünya da zorunLu bir diL haLini aLdı..

Ve Orası da bir Avrupa arenası..

Bizim diLimiz eğer ingiLizce gibi her yerde biLinen bir diL oLsaydı,

onLar Türkçe şarkı yapmak zorunda kaLırLardı..

Gerçi onLarı hic Türkçe şarkı söyLerken düşenemiyorum ama Big Grin
Romeo Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Ve Orası da bir Avrupa arenası..

Bizim diLimiz eğer ingiLizce gibi her yerde biLinen bir diL oLsaydı,

Orası bir Avrupa arenası ve ısrarla kendi dilini muhafaza eden ; şarkıları ana dillerinde söyleyen ülkeler mevcut ...
Üstelik bunun için kaybettiklerini sanmıyorum birinci olan ülkelerden de var böyle örnekler x)

Üstelik müzik İngilizceden daha evrensel bir dildir. Bir şarkı yarışmasında müziği kullanarak da istediğimizi ifade edebileceğimize inanıyorum x)

Bizim dilimiz her yerde bilinen bir dil olamaz kşi zaten böyle düşünmeye devam edersek x)

İngilizce öğrenilmeli bizim ülkemizin resmi yabancı dili neticede.Ama ülkemizdeki İngilizce öğretimi bu kadar başarısızken , oraya İngilizce bir şarkıyla gitmeyi anlamıyorum. O sözlerin tamamını Türkiyede ne kadar insan rahatça anlıyor acaba x)
Romeo Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ingiLizce, dünyaca konuşuLan bir diL. Ki nerdeyse tüm dünya da zorunLu bir diL haLini aLdı..

Zorunlu dil halini alması meselesine gelince bu biraz eskiyen ve ne yazık ki Türkiye'de kabul gören bir düşünce halini aldı.
Bizim zannettiğimizin aksine dünya İngilizceye teslim değil. x)

Daha somut bilgiler istersen Feyza Hepçilinirlerin yazılarını ve kitaplarını tavsiye edebilirim mesela x)
bence ingilizce sölememeleri gerekiyor bizi türkçe sarkı ile temsil etmeleri gerekir ing.ne kadar evrensel bi dil haline gelirse gelsin böle böle öz kimliğimizi kaybediyoruz....
_NaSuaDa_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Orası bir Avrupa arenası ve ısrarla kendi dilini muhafaza eden ; şarkıları ana dillerinde söyleyen ülkeler mevcut ...
Üstelik bunun için kaybettiklerini sanmıyorum birinci olan ülkelerden de var böyle örnekler x)

Üstelik müzik İngilizceden daha evrensel bir dildir. Bir şarkı yarışmasında müziği kullanarak da istediğimizi ifade edebileceğimize inanıyorum x)

Bizim dilimiz her yerde bilinen bir dil olamaz kşi zaten böyle düşünmeye devam edersek x)

İngilizce öğrenilmeli bizim ülkemizin resmi yabancı dili neticede.Ama ülkemizdeki İngilizce öğretimi bu kadar başarısızken , oraya İngilizce bir şarkıyla gitmeyi anlamıyorum. O sözlerin tamamını Türkiyede ne kadar insan rahatça anlıyor acaba x)
ingiLizce şarkıLarLa iyi yerdeysek ne oLacak?

Ki şuana kadar öyLe oLdu zaten..

anLamadığı şarkıLar dinLeyenLeri de ben anLayamam..
_NaSuaDa_ Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Zorunlu dil halini alması meselesine gelince bu biraz eskiyen ve ne yazık ki Türkiye'de kabul gören bir düşünce halini aldı.
Bizim zannettiğimizin aksine dünya İngilizceye teslim değil. x)

Daha somut bilgiler istersen Feyza Hepçilinirlerin yazılarını ve kitaplarını tavsiye edebilirim mesela x)
Bak dedikLeri[niz] gibi, 'EvrenseL diL'
Gayet güzel benceBig Grin
Sayfalar: 1 2