05-12-2010, Saat: 03:18 PM
Malzemeler :
4 Su B. Söke Un
1 Paket Kuru Maya
1 Çorba K. Toz Şeker
1 Tatlı K. Pulbiber
1 Çorba K. Kekik
1 Çay B. Süt
100 Gr. Beyaz Peynir
125 Gr. Yumuşak Margarin
Tuz
Alabildiği Kadar Su
Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı
Susam
Hazırlanışı
Karıştırma kabına unu alın ve ortasını açın. Kuru mayayı toz şekeri pulbiber ve kekiği dökün. Harmanladıktan sonra yine ortaya yumurtanın beyazını sütü yumuşak margarini koyun. Ortasından yoğurmaya başlayın. Beyaz peyniri rendeleyin. Kenarlara tuz serpin. Ilık su dökerek iyice yoğurun.
Hamurdan parmak kalınlığında uzun rulolar yapın. 3 parça ruloyu uçlarından yapıştırın ve örün. Hamurun tamamından örgüler yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Tepside bir süre mayalanması için bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
4 Su B. Söke Un
1 Paket Kuru Maya
1 Çorba K. Toz Şeker
1 Tatlı K. Pulbiber
1 Çorba K. Kekik
1 Çay B. Süt
100 Gr. Beyaz Peynir
125 Gr. Yumuşak Margarin
Tuz
Alabildiği Kadar Su
Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı
Susam
Hazırlanışı
Karıştırma kabına unu alın ve ortasını açın. Kuru mayayı toz şekeri pulbiber ve kekiği dökün. Harmanladıktan sonra yine ortaya yumurtanın beyazını sütü yumuşak margarini koyun. Ortasından yoğurmaya başlayın. Beyaz peyniri rendeleyin. Kenarlara tuz serpin. Ilık su dökerek iyice yoğurun.
Hamurdan parmak kalınlığında uzun rulolar yapın. 3 parça ruloyu uçlarından yapıştırın ve örün. Hamurun tamamından örgüler yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Tepside bir süre mayalanması için bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin