07-04-2010, Saat: 09:24 PM
Tavuk Şinitzel tarifi
4 kişilik
Malzemeler
4 adet tavuk biftek
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı sıvıyağ
tercihen karabiber kırmızı biber
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı sıvıyağ
tercihen karabiber kırmızı biber
süslemek için
4 dal marul (kıvırcık)
1 adet domates
maydonoz
roka
4 dal marul (kıvırcık)
1 adet domates
maydonoz
roka
Yapılışı
Biftekler dövülür yumurta çırpılır
Sonraki aşamada önce yumurtaya sonra galeta ununa bulanır kısık ateşte pişirilir (yüksek ateşte pişerse içi çiğ kalır)
Kızardıktan sonra üstüne tuz ilave edilir. Marul yaprakları ve roka alt kısma gelecek şekilde tabağa alınır
Domatesin kabuğu soyulur ve gül yapılır dilimler halinde kesilir ve şinitzellerin üstüne istenilen şekilde konur süslenir
Biftekler dövülür yumurta çırpılır
Sonraki aşamada önce yumurtaya sonra galeta ununa bulanır kısık ateşte pişirilir (yüksek ateşte pişerse içi çiğ kalır)
Kızardıktan sonra üstüne tuz ilave edilir. Marul yaprakları ve roka alt kısma gelecek şekilde tabağa alınır
Domatesin kabuğu soyulur ve gül yapılır dilimler halinde kesilir ve şinitzellerin üstüne istenilen şekilde konur süslenir