08-17-2010, Saat: 09:06 PM
Bu tarifi deneyen herkes beğendi. Bakalım siz nasıl bulacaksınız.
Malzemeler:
1. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Ezerek püre yapın.
2. Üzerine bol tuz ve rendelenmiş böreklik peyniri serpin. İyice karıştırın.
3. Karışımı borcama alın ve parmağınızı batırarak delikler açın.
4. Tencerede zeytinyağı içine unu koyup biraz kavurun üzerine soğuk sütü döküp karıştırmaya devam edin. Koyu bir sos hazırlayın. Sosu patatesin üzerine dökün.
5. Bir tavada zeytinyağı içinde salça ve pul biberi kavurun. Bunu da patateslerin üzerine dökün.
6. Son olarak kaşar peyniri yemeğin üzerine yayın ve borcamı 180 derece ısıtılmış fırına koyun. Kaşar kızarınca yemeği dikdörtgen dilimleyip fazla soğutmadan servis yapın.
Malzemeler:
- 4 orta boy patates
- 1 büyük çay bardağı böreklik peynir (ricotta, lor peyniri, artmış beyaz peynirler...)
- 1 büyük çay bardağı kaşar
- 1 büyük çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Kırmızı pul biber
- Zeytinyağı
- Tuz
1. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Ezerek püre yapın.
2. Üzerine bol tuz ve rendelenmiş böreklik peyniri serpin. İyice karıştırın.
3. Karışımı borcama alın ve parmağınızı batırarak delikler açın.
4. Tencerede zeytinyağı içine unu koyup biraz kavurun üzerine soğuk sütü döküp karıştırmaya devam edin. Koyu bir sos hazırlayın. Sosu patatesin üzerine dökün.
5. Bir tavada zeytinyağı içinde salça ve pul biberi kavurun. Bunu da patateslerin üzerine dökün.
6. Son olarak kaşar peyniri yemeğin üzerine yayın ve borcamı 180 derece ısıtılmış fırına koyun. Kaşar kızarınca yemeği dikdörtgen dilimleyip fazla soğutmadan servis yapın.