08-17-2010, Saat: 09:10 PM
Bu gerçekten çok çok lezzetli bir meze. Ekmeğe kalınca sürerek yemeyi seviyorum ben. Eylül ekim aylarında kırmızıbiber bol ve tadında oluyor. Bolca alıp mezeden kavanozla hazırlayabilir ve kış boyu bu lezzetten mahrum kalmayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 6 iri kırmızı biber
- 4 diş sarımsak
- Yarım su bardağı kırık ceviz
- Zeytinyağı
- Tuz
1. Kırmızı biberleri yıkayıp 150 derecede ısıtılmış fırında közleyelim.
2. Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyup, blenderla ezebileceğimiz bir kaba koyalım.
3. Bu arada sarımsakları ezelim. Biberlere ekleyelim.
4. Zeytinyağı, ceviz ve biraz tuzu da karışıma ekleyip blenderle hepsini ezerek karıştıralım.
5. Üzerine biraz zeytinyağı dökerek servis edelim.