08-17-2010, Saat: 09:11 PM
Malzemeler:
- 6 yufka
- 1 kilo ıspanak
- 1 büyük kase çatalla ezilmiş beyaz peynir
- 2 bardak süt
- 3 yumurta
- Yarım bardak sıvıyağ
- Tuz, karabiber
Tarif:
1. Ispanağı temizleyip yıkayın. Suyunu süzdürdükten sonra orta kalınlıkta doğrayın. Peynir, tuz ve karabiberle karıştırın.
2. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
3. Yumurtaların birisinin sarısını ayırın, gerisini çırpın. Buna süt ve sıvıyağı da ekleyin.
4. Yufkalardan birisini masaya serin. Üzerine yumurtalı sostan sürün. Diğer yufkayı ilkinin üzerine kapatın. Bunun da üzerine sostan sürün. Ispanaklı harcın üçte birini yufkanın ortasına (çapına) uzunca koyun. Yufkanın iki kenarını kapayıp uzunca bir rulo hazırlayın. Bunu bıçakla ikiye bölüp yağlanmış tepsiye koyun. Diğer yufkalarla da aynı işlemi yapın.
5. Böreğin üzerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz onun da üzerine çörekotu serpin ve tepsiyi sıcak fırına sürün.
6. Üzeri kızaran börekleri dilimleyerek servis edin. Afiyet olsunJ