08-22-2010, Saat: 12:36 AM
Malzemeler:
- 6 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- limon kabuğu rendesi
Krema İçin:
- 1 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 3 çorba kaşığı un
- yarım litre süt
- yarım küçük paket margarin (65 gr.)
- yarım paket vanilya
Üzeri İçin:
- 3- 4 şeftali, elma veya muz
- 1 paket şeftali veya muz jölesi
- 75 gr. fındık içi
- 1 fincan likörlü-şekerli su (2 kaşık şeker, 3 kaşık meyve likörü, su)
Kremanın Hazırlanışı:
Bakır bir tencerede yumurta, şeker, un karıştırılır. Yavaş yavaş süt konup pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır. Ilıyınca yağ ve vanilya katılır.
Pandıspanyanın Hazırlanışı:
Tepsi yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.Yumurtalar ile şeker, bakır tencerede koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır. Limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu katılıp 1- 2 kere daha çarpılır.Elenmiş un konur,karıştırılır. Tepsiye boşaltılıp orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.Soğuyunca enine 2 veya 3 parçaya kesilir. Parçalar likörlü şekerli su ile nemlendirilir. Aralarına krema sürülerek parçalar üst üste kapatılır.En üste Hazırlanan meyveli pastanın üzerine tepsi kapatılıp bastırılır. Meyvelerin jöleye yapışması için 30- 40 dakika buz dolabında bırakılır.Sonra tepsi ılık suya birkaç kere batırılıp servis tabağına ters çevrilir.Kenarlarına krema sürülüp kıyılmış fındık yapıştırılır.