09-02-2010, Saat: 03:29 PM
Malzemeler:
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 8-10 su bardağı et suyu (ben 2 adet tavuk bulyon kullandım.)
- 2 çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı margarin (3 yemek kaşığı sıvı yağ)
- tuz
Üzerine:
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 2 çorba kaşığı margarin
Yapılışı :
- Önce soğanlar yemeklik doğranır. Patatesler soyulup küçük küçük doğranır. 2 çorba kaşığı margarin tencereye konur eriyince soğanlar ilave edilir ve soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur.
- Tencereye sıcak etsuyu ilave edilir.
- Arkasından patateslerde ilave edilir ve patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
- Tencerenin içindekiler rondodan yada kevgirden geçirilir.
- Tencere tekrar ocağa konur ve içerisine süt ilave edilir. Bu şekilde de 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır ve tuzu ilave edilir.
- Üzerine kırmızıbiberli yağ yakılarak servis yapılır.
Afiyet olsun.