09-02-2010, Saat: 03:48 PM
MALZEME:
- yarım su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı erişte (ben pastavillanın eriştesini kullandım)
- 1 orta boy sogan
- 2 bardak soğuk su
- 7 su bardağı sıcak su
- 4 çorba kaşığı yağ
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- tuz
- Önce mercimekleri yıkayalım.
- Soğuk suyu tencereye boşaltın ve mercimekleride içine koyup yumuşayıncaya kadar kaynatın. Daha sonra mercimekleri süzün ve suyunu dökün.
- Soğanları küçük küçük doğrayın.
- Tencereye sıcak suyu koyun.
- Kaynamaktayken mercimekleri ve erişteyi içine salın.
- Yanda bir tavada soğanları yağda şeffaflaşana kadar kavurun. Tavaya salçayı , kırmızıbiberi ve birazcık tuz ilave edin.
- Tavadaki harcı tencereye aktrın.
- kısık ateşte mümkünse kapağı kapalı yada çok az aralık 15 dakika kadar kaynatın.
Afiyet olsun.