09-02-2010, Saat: 03:48 PM
MALZEME:
- yarım su bardağı yeşil mercimek 
 
- 1 su bardağı erişte (ben pastavillanın eriştesini kullandım) 
 
- 1 orta boy sogan 
 
- 2 bardak soğuk su 
 
- 7 su bardağı sıcak su 
 
- 4 çorba kaşığı yağ 
 
- 1 çorba kaşığı salça 
 
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 
 
- tuz
 
- Önce mercimekleri yıkayalım. 
 
- Soğuk suyu tencereye boşaltın ve mercimekleride içine koyup yumuşayıncaya kadar kaynatın. Daha sonra mercimekleri süzün ve suyunu dökün. 
 
- Soğanları küçük küçük doğrayın. 
 
- Tencereye sıcak suyu koyun. 
 
- Kaynamaktayken mercimekleri ve erişteyi içine salın. 
 
- Yanda bir tavada soğanları yağda şeffaflaşana kadar kavurun. Tavaya salçayı , kırmızıbiberi ve birazcık tuz ilave edin. 
 
- Tavadaki harcı tencereye aktrın. 
 
- kısık ateşte mümkünse kapağı kapalı yada çok az aralık 15 dakika kadar kaynatın.
 
Afiyet olsun.
