09-06-2010, Saat: 02:16 PM
Glutensiz Mutfak
Buğday, Arpa ve Çavdarsız Beslenme
Serap Pehlivanoğlu
Alfa Yayınları
Ağustos 2010, 191 Sayfa, 24 TL
Çölyak hastalığı kronik ishal,kilo kaybı,boy kısalığı kansızlık gibi yakınmalara yol açarak büyüme ve gelişmeyi olumsuz yönde etkileyen, kronik ishale neden olarak bireyin yaşam konforunu bozan ve zayıflığa neden olan, ancak erken tanı ve glutensiz diet ile tedavisi mümkün olan bir hastalıktır. Tedavide ana yöntem glutensiz beslenmedir. Bu amaçla kişinin özel bir beslenme şekli olan Glutensiz Mutfağı öğrenmesi ve uygulaması gerekir.
Buğday, arpa ve çavdar içeren ürünler sağlığınız için sakıncalıysa bu dünyanın sonu değii. Mutfağınızda buğday unu olmadan da harikalar yaratabilir, istediğiniz pasta, kurabiye, tart, ekmek ve aklınıza gelmeyen daha birçok çeşidi pişirebilirsiniz. Belki de bunları glutenli ürünlerden daha lezzetli bulur, daha çok sevebilirsiniz. Kitaptaki tarifler glutensiz diyet yapan ya da yapmayan herkese hitap etmektedir. Glutensiz diyet yapan aile ferdiyle birlikte aynı yemekleri paylaşarak ona destek olabilir, bunun yanı sıra günümüz koşullarında masraftan, emekten ve zamandan tasarruf edebilirsiniz. Vereceğiniz davetlerde bu yemeklerden oluşturacağınız mönüleri sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Tüm tarifler, özel diyet yapması gereken kişiler ve uzmanlar tarafından denenmiş, kıvam ve lezzet açısından beğeniyle karşılanmıştır.
Buğday, Arpa ve Çavdarsız Beslenme
Serap Pehlivanoğlu
Alfa Yayınları
Ağustos 2010, 191 Sayfa, 24 TL
Çölyak hastalığı kronik ishal,kilo kaybı,boy kısalığı kansızlık gibi yakınmalara yol açarak büyüme ve gelişmeyi olumsuz yönde etkileyen, kronik ishale neden olarak bireyin yaşam konforunu bozan ve zayıflığa neden olan, ancak erken tanı ve glutensiz diet ile tedavisi mümkün olan bir hastalıktır. Tedavide ana yöntem glutensiz beslenmedir. Bu amaçla kişinin özel bir beslenme şekli olan Glutensiz Mutfağı öğrenmesi ve uygulaması gerekir.
Buğday, arpa ve çavdar içeren ürünler sağlığınız için sakıncalıysa bu dünyanın sonu değii. Mutfağınızda buğday unu olmadan da harikalar yaratabilir, istediğiniz pasta, kurabiye, tart, ekmek ve aklınıza gelmeyen daha birçok çeşidi pişirebilirsiniz. Belki de bunları glutenli ürünlerden daha lezzetli bulur, daha çok sevebilirsiniz. Kitaptaki tarifler glutensiz diyet yapan ya da yapmayan herkese hitap etmektedir. Glutensiz diyet yapan aile ferdiyle birlikte aynı yemekleri paylaşarak ona destek olabilir, bunun yanı sıra günümüz koşullarında masraftan, emekten ve zamandan tasarruf edebilirsiniz. Vereceğiniz davetlerde bu yemeklerden oluşturacağınız mönüleri sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Tüm tarifler, özel diyet yapması gereken kişiler ve uzmanlar tarafından denenmiş, kıvam ve lezzet açısından beğeniyle karşılanmıştır.