09-13-2010, Saat: 12:26 AM
Genç veli ölüm döşeğindeömrünün son dakikalarını yaşamaktadır.Hayatını hep ahirete göre yaşayan bir ailenin ferdi olduğu için ölüm korkusuna dayanıklıdır…Ve babası da öyle bir evlada hakkıyla baba olmuşbir başka Hak dostudur.
Baba oğula sorar:’’Evladım! Ahirette ne ile karşılaşmayı bekliyorsun?’’
Sorudaki ima genç veliye tebessüm ettirir. Yani baba sormaktadır’’Acaba bahtına ne çıkacak? Rahmet miazap mı?’’
Ölüm yolcusu son nefeslerinden birini daha aldıktan sonra cevap veriri:
‘’Babacığımeğer öteki taraftaki durumuma annem karar verseydi acaba ne yapardı?’’
Baba hiç duraksamadan;
‘’Evladımannedir o şefkatlidir. Günahına sevabına bakmadan seni Cennet’in Firdevs’ine indirirdi.’’
Ve bu cevap genç velinin dünya yaşamındaki son tebessümüne neden olur.Gözleri önce yaşarırsonra ümitlegüvenle parlarbabasına döner:
‘’Ey babam! Benim Rabbim bana annemden daha şefkatlidir.’’
Baş sağa düşerdudaklar kapanır.Dünya bir atlama tahtası olur Firdevs’e doğru…
Baba oğula sorar:’’Evladım! Ahirette ne ile karşılaşmayı bekliyorsun?’’
Sorudaki ima genç veliye tebessüm ettirir. Yani baba sormaktadır’’Acaba bahtına ne çıkacak? Rahmet miazap mı?’’
Ölüm yolcusu son nefeslerinden birini daha aldıktan sonra cevap veriri:
‘’Babacığımeğer öteki taraftaki durumuma annem karar verseydi acaba ne yapardı?’’
Baba hiç duraksamadan;
‘’Evladımannedir o şefkatlidir. Günahına sevabına bakmadan seni Cennet’in Firdevs’ine indirirdi.’’
Ve bu cevap genç velinin dünya yaşamındaki son tebessümüne neden olur.Gözleri önce yaşarırsonra ümitlegüvenle parlarbabasına döner:
‘’Ey babam! Benim Rabbim bana annemden daha şefkatlidir.’’
Baş sağa düşerdudaklar kapanır.Dünya bir atlama tahtası olur Firdevs’e doğru…