09-13-2010, Saat: 12:26 AM
Genç veli ölüm döşeğinde ömrünün son dakikalarını yaşamaktadır.Hayatını hep ahirete göre yaşayan bir ailenin ferdi olduğu için ölüm korkusuna dayanıklıdır…Ve babası da öyle bir evlada hakkıyla baba olmuş
ömrünün son dakikalarını yaşamaktadır.Hayatını hep ahirete göre yaşayan bir ailenin ferdi olduğu için ölüm korkusuna dayanıklıdır…Ve babası da öyle bir evlada hakkıyla baba olmuş bir başka Hak dostudur.
bir başka Hak dostudur. 
Baba oğula sorar:’’Evladım! Ahirette ne ile karşılaşmayı bekliyorsun?’’
Sorudaki ima genç veliye tebessüm ettirir. Yani baba sormaktadır ’’Acaba bahtına ne çıkacak? Rahmet mi
’’Acaba bahtına ne çıkacak? Rahmet mi azap mı?’’
azap mı?’’ 
Ölüm yolcusu son nefeslerinden birini daha aldıktan sonra cevap veriri:
‘’Babacığım eğer öteki taraftaki durumuma annem karar verseydi acaba ne yapardı?’’
eğer öteki taraftaki durumuma annem karar verseydi acaba ne yapardı?’’ 
Baba hiç duraksamadan;
‘’Evladım annedir o
annedir o şefkatlidir. Günahına
 şefkatlidir. Günahına  sevabına bakmadan seni Cennet’in Firdevs’ine indirirdi.’’
sevabına bakmadan seni Cennet’in Firdevs’ine indirirdi.’’ 
Ve bu cevap genç velinin dünya yaşamındaki son tebessümüne neden olur.Gözleri önce yaşarır sonra ümitle
sonra ümitle güvenle parlar
güvenle parlar babasına döner:
babasına döner: 
‘’Ey babam! Benim Rabbim bana annemden daha şefkatlidir.’’
bana annemden daha şefkatlidir.’’ 
Baş sağa düşer dudaklar kapanır.Dünya bir atlama tahtası olur Firdevs’e doğru…
dudaklar kapanır.Dünya bir atlama tahtası olur Firdevs’e doğru…
 ömrünün son dakikalarını yaşamaktadır.Hayatını hep ahirete göre yaşayan bir ailenin ferdi olduğu için ölüm korkusuna dayanıklıdır…Ve babası da öyle bir evlada hakkıyla baba olmuş
ömrünün son dakikalarını yaşamaktadır.Hayatını hep ahirete göre yaşayan bir ailenin ferdi olduğu için ölüm korkusuna dayanıklıdır…Ve babası da öyle bir evlada hakkıyla baba olmuş bir başka Hak dostudur.
bir başka Hak dostudur. Baba oğula sorar:’’Evladım! Ahirette ne ile karşılaşmayı bekliyorsun?’’
Sorudaki ima genç veliye tebessüm ettirir. Yani baba sormaktadır
 ’’Acaba bahtına ne çıkacak? Rahmet mi
’’Acaba bahtına ne çıkacak? Rahmet mi azap mı?’’
azap mı?’’ Ölüm yolcusu son nefeslerinden birini daha aldıktan sonra cevap veriri:
‘’Babacığım
 eğer öteki taraftaki durumuma annem karar verseydi acaba ne yapardı?’’
eğer öteki taraftaki durumuma annem karar verseydi acaba ne yapardı?’’ Baba hiç duraksamadan;
‘’Evladım
 annedir o
annedir o şefkatlidir. Günahına
 şefkatlidir. Günahına  sevabına bakmadan seni Cennet’in Firdevs’ine indirirdi.’’
sevabına bakmadan seni Cennet’in Firdevs’ine indirirdi.’’ Ve bu cevap genç velinin dünya yaşamındaki son tebessümüne neden olur.Gözleri önce yaşarır
 sonra ümitle
sonra ümitle güvenle parlar
güvenle parlar babasına döner:
babasına döner: ‘’Ey babam! Benim Rabbim
 bana annemden daha şefkatlidir.’’
bana annemden daha şefkatlidir.’’ Baş sağa düşer