09-15-2010, Saat: 01:02 PM
Sarımsaklı Tavuk
Malzemeler,
4 adet tavuk but
100 gram tereyağı
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı,
Sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin.
Küçük bir tavada tereyağını eritip sarımsak, kekik, tuz ve karabiberi ilave edin.
Kısık ateşte 1-2 dakika kavurup tavayı ocaktan indirin.
Sarımsaklı karışım ılındıktan sonra tavuk butlarının üzerine döküp harmanlayın.
Fırın tepsisini yağlayıp tavukları tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin.
Yanında patates kızartması ve yeşil salata ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.