:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Etli Milföylü Börek
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
AD49D3F212BE19CE333EAD433FD427.jpg
Etli Milföylü Börek



Malzemeler,
10 adet milföy hamuru
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet orta boy havuç
500 gram dana kuşbaşı et
1 yemek kaşığı doğranmış dereotu
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı,
Börek harcını hazırlamak için kuşbaşı doğranmış etleri tencereye alın.
Et suyunu çekene kadar arada bir karıştırarak kavun.
Havuçların kabuklarını soyup halka şeklinde incecik doğrayın.
Bezelye, havuç ve baharatları tencereye ilave edin.
Yaklaşık 5 dakika pişirin tencereyi ocaktan indirin.
Dereotunu ekleyip karıştırın ve etin soğuması için bekletin.
Orta derinlikte ısıya dayanıklı fırın kabını yağlayın.
Tabanı ve kenarlarını milföy hamuruyla kaplayın.
Soğumuş etli harcı kaba alıp her bölgeye eşit gelece şekilde dağıtın.
Üzerini milföy hamuruyla kapayın.
Yumurta sarısını böreğin üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Pişen böreği fırından çıkarıp hafif ılınması için bekletin.
Ilınan böreği fırın kabından çıkarıp dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
C7F33F18876FBC78AE9612A4C9269.jpg