09-15-2010, Saat: 01:08 PM
İç Pilav Tarifi
Malzemeler,
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çay kaşığı toz şeker
250 gram dana ciğeri
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra ılık suda bekletin.
Soğan ve ciğeri küçük küçük doğrayın.
Pilav tenceresine tereyağını alıp eritin.
Soğanı ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun.
Çam fıstıklarını ekleyip orta dereceli ateşte kavurmaya devam edin.
Ilık suda bekleyen pirinci iyice süzüp tencereye alın.
Karabiber, tarçın, yenibahar, su, tuz ve şekeri tencereye ilave edin.
Birkaç kez karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp orta dereceli ateşte kaynayana kadar pişirin.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Ocaktan indirdikten sonra 10 dakika demlendirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.