09-16-2010, Saat: 11:28 PM
2 mevsim sofralarımızı lezzetlendiren bakla; tezgâhlarda yerini aldı. Akşam yemeğinize sıcak ve sağlıklı bir başlangıç yapmak istiyorsanız bakla çorbası tarifi tam size göre!
Bakla Çorbası
Malzemeler,
250 gram taze bakla
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım limonun suyu
10 su bardağı su
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Baklaları bol suyla yıkayıp temizleyin.
Küçük parçalar halinde doğrayıp derin bir kaba alın.
Üzerine soğuk su ve limon suyunu ekleyip 15 dakika bekletin.
Sürenin sonunda baklaları süzün.
Çorba tenceresine tereyağını alıp eritin.
Üzerine baklaları ilave edip 5 dakika kavurun.
10 su bardağı suyu tencereye ekleyip kaynamaya bırakın.
Ayrı bir kâsede; yumurta, un ve yoğurdu iyice karıştırın.
Kaynayan çorba tenceresinden 1 kepçe su alıp yoğurtlu karışıma ekleyin.
Yoğurtlu karışımı yavaş yavaş çorbaya ilave edip karıştırın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
Çorbanın kıvamı koyulaştığında tuzunu ekleyip ocaktan indirin.
Dereotu ya da maydanozla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Bakla Çorbası
Malzemeler,
250 gram taze bakla
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım limonun suyu
10 su bardağı su
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Baklaları bol suyla yıkayıp temizleyin.
Küçük parçalar halinde doğrayıp derin bir kaba alın.
Üzerine soğuk su ve limon suyunu ekleyip 15 dakika bekletin.
Sürenin sonunda baklaları süzün.
Çorba tenceresine tereyağını alıp eritin.
Üzerine baklaları ilave edip 5 dakika kavurun.
10 su bardağı suyu tencereye ekleyip kaynamaya bırakın.
Ayrı bir kâsede; yumurta, un ve yoğurdu iyice karıştırın.
Kaynayan çorba tenceresinden 1 kepçe su alıp yoğurtlu karışıma ekleyin.
Yoğurtlu karışımı yavaş yavaş çorbaya ilave edip karıştırın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın.
Çorbanın kıvamı koyulaştığında tuzunu ekleyip ocaktan indirin.
Dereotu ya da maydanozla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.