09-16-2010, Saat: 11:30 PM
Tavuklu Makarna Çorbası
Malzemeler,
Yarım su bardağı burgu makarna
1 adet haşlanmış tavuk but
1 adet havuç
1 su bardağı tavuk suyu
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı tereyağı
3-4 dal maydanoz
1 yemek kaşığı limon suyu
Damak tadına göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Havucun kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Çorba tenceresine tereyağını alıp eritin.
Doğranmış havuçları ilave edip 5 dakika kavurun.
Haşlanmış tavuk etini küçük parçalara ayırın.
Tavuk etlerini tencereye ekleyip 1-2 dakika kavurun.
Tavuk suyu ve 5 su bardağı suyu ilave edin.
Yüksek dereceli ateşte kaynamaya bırakın.
Çorba tenceresindeki su kaynadıktan sonra makarnayı ilave edin.
Makarna yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Maydanozu incecik kıyın.
Çorbayı ocaktan indirmeden 5 dakika önce tuz, karabiber, limon suyu ve maydanozu ilave edip karıştırın.
Kâselere pay edip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.