09-16-2010, Saat: 11:36 PM
Kremalı Patates Çorbası
Akşam yemeklerinize sıcak ve lezzetli bir başlangıç yapmak istiyorsanız kremalı patates çorbasını mutlaka denemelisiniz. Tadınıza baktığınızda patates ve kremanın muhteşem uyumuna şaşıracaksınız!
Çorba
Malzemeler,
3 adet orta boy patates
2 su bardağı ılık süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 kutu süt kreması
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı,
Patateslerin kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın.
Tencereye patatesleri alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Çorba tenceresine tereyağını alıp eritin.
Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
5 su bardağı su ve 2 su bardağı ılık sütü yavaşça tencereye ilave edin.
Topaklanmasını engellemek için sürekli karıştırarak kaynatın.
Çorba bir taşım kaynadıktan sonra patatesleri tencereye ekleyin.
Kremayı çorbaya ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin.
Ocaktan indirdikten sonra tuz ve karabiberini ekleyin.
Damak tadınıza göre ince kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Püf Noktası: Çorbanızın kıvamı koyu olursa azar azar sıcak su ekleyerek inceltebilirsiniz.
Akşam yemeklerinize sıcak ve lezzetli bir başlangıç yapmak istiyorsanız kremalı patates çorbasını mutlaka denemelisiniz. Tadınıza baktığınızda patates ve kremanın muhteşem uyumuna şaşıracaksınız!
Çorba
Malzemeler,
3 adet orta boy patates
2 su bardağı ılık süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 kutu süt kreması
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı,
Patateslerin kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın.
Tencereye patatesleri alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Çorba tenceresine tereyağını alıp eritin.
Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
5 su bardağı su ve 2 su bardağı ılık sütü yavaşça tencereye ilave edin.
Topaklanmasını engellemek için sürekli karıştırarak kaynatın.
Çorba bir taşım kaynadıktan sonra patatesleri tencereye ekleyin.
Kremayı çorbaya ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin.
Ocaktan indirdikten sonra tuz ve karabiberini ekleyin.
Damak tadınıza göre ince kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Püf Noktası: Çorbanızın kıvamı koyu olursa azar azar sıcak su ekleyerek inceltebilirsiniz.