09-17-2010, Saat: 01:20 PM
Yeşil Mercimek Salatası
Beş çayına davet ettiğiniz misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz yeşil mercimek salatası: hem lezzetli hem de sağlıklı!
Yeşil Mercimek Salatası
Malzemeler,
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Orta boy bir tencereye yeşil mercimeği alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Mercimekler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
İnce bulgurun kapaklı bir saklama kabına alıp üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin.
Bulgurun şişmesi için saklama kabının kapağını sıkıca kapatıp yaklaşık 20 dakika bekletin.
Kuru soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Tavaya 1 yemek kaşığı ay çiçek yağını alıp kızdırın.
Üzerine soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
Maydanoz ve taze soğanı incecik doğrayın.
Büyük bir salata kâsesine; hazırladığınız tüm malzemeleri ve zeytinyağı, karabiber, tuz, nar ekşisini alın.
Tüm malzemeler özleşene kadar harmanlayın.
Buzdolabında yarım saat bekletip servis yapın.
Öneri: Kurutulmuş domates dilimleriyle servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Beş çayına davet ettiğiniz misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz yeşil mercimek salatası: hem lezzetli hem de sağlıklı!
Yeşil Mercimek Salatası
Malzemeler,
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Orta boy bir tencereye yeşil mercimeği alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Mercimekler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
İnce bulgurun kapaklı bir saklama kabına alıp üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin.
Bulgurun şişmesi için saklama kabının kapağını sıkıca kapatıp yaklaşık 20 dakika bekletin.
Kuru soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Tavaya 1 yemek kaşığı ay çiçek yağını alıp kızdırın.
Üzerine soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
Maydanoz ve taze soğanı incecik doğrayın.
Büyük bir salata kâsesine; hazırladığınız tüm malzemeleri ve zeytinyağı, karabiber, tuz, nar ekşisini alın.
Tüm malzemeler özleşene kadar harmanlayın.
Buzdolabında yarım saat bekletip servis yapın.
Öneri: Kurutulmuş domates dilimleriyle servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.