09-29-2010, Saat: 06:40 PM
MALZEMELER
Köfte malzemeleri:
- 500 gr. kıyma
- 1 baş kuru soğan rendelenmiş
- 1 yumurta
- 2-3 dilim bayat ekmek içi
- Pulbiber, karabiber, tuz, kimyon
- 1 tutam maydonoz
Tepsiye dökmek için:
2 su bardağı kadar salçalı su
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Püre malzemeleri:
- 4-5 patates
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı süt
- Tuz
TARİF
- Haşlanmış patatesleri sıcakken püre haline gertirelim ve bir tencereye alalım. Daha sonra içine tereyağını koyalım yağ eridikten sonra sütü tuzu ekleyip yavaş yavaş karıştıralım. 5 dakika kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaşar peyniri ve salçalı su hariç köfte malzemelerini yoğuralım. Daha sonra avucumuzun içinde ortası çukur küçük çanaklar yapalım. Isıya dayanıklı fırın kabına dizelim. hazırladığımız salçalı suyu bir miktar sıvı yağ gezdirip tepsiye dökelim. 200 dereceli fırında 20dk. kadar pişirelim.
- Bu şekilde pişmiş olan köfteleri fırından alıp çukur kısımlarına patates püresi ve üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup tekrar fırınlayalım. Üzeri kızardığında köftelerimiz servise hazırdır.