:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Ünlü Sarıyer Böreğinin tarifi
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
İstanbul'un ormanları ve sahilleri ile ünlü ilçesi Sarıyer'in marka ve imajı haline gelen ünlü böreğini tatmak için artık oraya gitmenize gerek kalmayacak. İşte meşhur Sarıyer Böreğinin yapılışı...
Malzemeler

* 3 su bardağı un

* 1 kahve fincanı sıvı yağ

* Yarım limon suyu

* 1 yumurta

* 3 çorba kaşığı dolusu tereyağı

* Tuz

* Biraz su

İçi:

* 250 gr. kıyma

* 1 adet yemeklik doğranmış soğan

* 1 çorba kaşığı dolma fıstığı

* 1 çorba kaşığı kuş üzümü

* 1 çay kaşığı yenibahar

* Tuz

* Karabiber

Hazırlanışı:

Un yoğurma kabına alınır. Ortasına sıvıyağvirgs.gif limon suyuvirgs.gif yumurta ve su ile yumuşak hamur yapılır 30 dakika bekletilir. Bu sırada 1 tavaya kıyma soğan konur ve hiç suyu kalmayacak şekilde kavrulur. İçine tuzvirgs.gif karabibervirgs.gif fıstıkvirgs.gif üzüm ve yenibahar konup karıştırılır ve soğutulur. Hamur 10 bezeye ayrılır. Yağ eritilir. Bezeler yemek tabağı büyüklüğünde açılırvirgs.gif üzerlerine yağ sürülür. 5 beze üst üste konur. Buzdolabında 1 saat bekletilipvirgs.gif merdane ile açılır. Yufka büyüklüğünde ortadan ikiye kesilir. Bir ucuna hazırlanan kıymalı harç konulupvirgs.gif rulo olarak sarılır. Diğer hamurlara da aynı işlem yapılır ve hepsi tepsiye dizilir. Üzerlerine yağ sürüldükten sonravirgs.gif 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir