10-24-2010, Saat: 09:45 PM
İstanbul'un ormanları ve sahilleri ile ünlü ilçesi Sarıyer'in marka ve imajı haline gelen ünlü böreğini tatmak için artık oraya gitmenize gerek kalmayacak. İşte meşhur Sarıyer Böreğinin yapılışı...
Malzemeler
* 3 su bardağı un
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
* Yarım limon suyu
* 1 yumurta
* 3 çorba kaşığı dolusu tereyağı
* Tuz
* Biraz su
İçi:
* 250 gr. kıyma
* 1 adet yemeklik doğranmış soğan
* 1 çorba kaşığı dolma fıstığı
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü
* 1 çay kaşığı yenibahar
* Tuz
* Karabiber
Hazırlanışı:
Un yoğurma kabına alınır. Ortasına sıvıyağ limon suyu yumurta ve su ile yumuşak hamur yapılır 30 dakika bekletilir. Bu sırada 1 tavaya kıyma soğan konur ve hiç suyu kalmayacak şekilde kavrulur. İçine tuz karabiber fıstık üzüm ve yenibahar konup karıştırılır ve soğutulur. Hamur 10 bezeye ayrılır. Yağ eritilir. Bezeler yemek tabağı büyüklüğünde açılır üzerlerine yağ sürülür. 5 beze üst üste konur. Buzdolabında 1 saat bekletilip merdane ile açılır. Yufka büyüklüğünde ortadan ikiye kesilir. Bir ucuna hazırlanan kıymalı harç konulup rulo olarak sarılır. Diğer hamurlara da aynı işlem yapılır ve hepsi tepsiye dizilir. Üzerlerine yağ sürüldükten sonra 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir
Malzemeler
* 3 su bardağı un
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
* Yarım limon suyu
* 1 yumurta
* 3 çorba kaşığı dolusu tereyağı
* Tuz
* Biraz su
İçi:
* 250 gr. kıyma
* 1 adet yemeklik doğranmış soğan
* 1 çorba kaşığı dolma fıstığı
* 1 çorba kaşığı kuş üzümü
* 1 çay kaşığı yenibahar
* Tuz
* Karabiber
Hazırlanışı:
Un yoğurma kabına alınır. Ortasına sıvıyağ limon suyu yumurta ve su ile yumuşak hamur yapılır 30 dakika bekletilir. Bu sırada 1 tavaya kıyma soğan konur ve hiç suyu kalmayacak şekilde kavrulur. İçine tuz karabiber fıstık üzüm ve yenibahar konup karıştırılır ve soğutulur. Hamur 10 bezeye ayrılır. Yağ eritilir. Bezeler yemek tabağı büyüklüğünde açılır üzerlerine yağ sürülür. 5 beze üst üste konur. Buzdolabında 1 saat bekletilip merdane ile açılır. Yufka büyüklüğünde ortadan ikiye kesilir. Bir ucuna hazırlanan kıymalı harç konulup rulo olarak sarılır. Diğer hamurlara da aynı işlem yapılır ve hepsi tepsiye dizilir. Üzerlerine yağ sürüldükten sonra 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir