10-24-2010, Saat: 09:52 PM

Malzemeler
1 rulo dondurulmuş milfoy hamuru
400 gr sosis
1 soğan
1 sivri biber
1 çay kaşığı ada çayi
1 yumurta
Tuz
 karabiber
 karabiberYemegin Yapilisi
Sogan ve biberi temizleyip dograyın. Sosisleri ince ince dograyın. Geniş bir kasede dogranmış soğan
 biber
 biber sosis adaçayı
 sosis adaçayı tuz ve karabiberi karıştırın.
 tuz ve karabiberi karıştırın.Milfoy hamurunu 25x35 cm boyutlarmda açın. Sosisli karışımı hamurun ortasına uzunlamasma yerleştirin. Hamurun iki yanında kalan boş kenarlarını bir santim aralıklarla (sosun dibinden uçlara dogru) yatay şeritler halinde kesin. (Saçak yapar gibi)
İki taraftaki şeritleri sosun üzerini kapatacak şekilde
 çarprazlama olarak saç orgusu oluşturarak birleştirip şekil verin. Birleşme noktalarına parmagınizla hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın.
 çarprazlama olarak saç orgusu oluşturarak birleştirip şekil verin. Birleşme noktalarına parmagınizla hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın.Yumurtayı çırpıp boregin uzerine surun. Onceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Uzeri altın rengini alınca fırından çıkarıp sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
AFIYET OLSUN...


