:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Bebekler İçin Çorba Tarifleri
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
[b][i]Bebek ve çocuklarınıza hazırlayabileceğiniz vitamin dolu çorba tarifleri...


Balıklı Bebek Çorbası

�200 gram dil balığı
�1 küçük havuç
�1 küçük patates
�1 avuç doğranmış dereotu ve maydanoz
�1/4 küçük kırmızı soğan
�1 ,5 yemek kaşığı kırmızı mercimek
�300 ml sıcak su
Balık çorbasının yapılışı:

Balığı iyice yıkayıp üstünü geçecek kadar su ile tencereye koyun ,balık kaynamadan beyazlaşır beyazlaşmaz o suyu dökün ve tencereye tekrar 300 ml sıcak su koyarak balığı pişirin.Balığın piştiğini bir çatalla anyabilirsiniz yaklaşık 10 dakikada pişiyor.Pişen balığı tencereden çıkarıp suyunu süzün ki suda kılçık kalmasın.

Tencerede az yağda soğanı hafifçe kavurun ardından sırasıyla havuç ve patatesi katın.Birkaç dakika çevirdikten sonra balık suyunu ilave edin. Su kaynayınca içine otları ve mercimeği koyun,kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.Bu arada haşladığınız balık etini ayıklayıp pişmeye yakın tencereye ilave edin.Çorba pişince blendırdan geçirerek bebeğinize yedirin ,afiyet olsun.(pişirme esnasında su az gelirse sıcak su ilave edin)

Not: Bebeklere inek sütü 1 yaşından önce verilmemelidir.
Not: Çocuklara TUZ 12.aydan sonra çok az olarak verilebilir..

Sütlü Çorba

(1 porsiyon)
1 çay bardağı süt (100 cc)
1 yemek kaşığı silme pirinç
Domates suyu (50 cc)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI : bir tencereye süt konur 1 silme yemek kaşığı pirinç unu , yarım çay bardağı domates suyu veya ezmesi eklenip pişirilir. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilerek çocuğa yedirilir. Un katılmadığında çok az ekmek içi ufalanıp verilebilir.

Terbiyeli Tel Şehriye Çorbası

Malzemeler

1 tatlı kaşığı tereyağ
2 Bardak et veya tavuk suyu
1 Adet küçük boy domates
1 Kahve fincanı tel şehriye
maydanoz
Tuz

Terbiyesi İçin;
1 Adet yumurta sarısı
3-4 damla limonun suyu
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı yoğurt

Hazırlanışı

Bir tencereye tereyağını koyarak eritin. Yağ eriyince rendelenmiş 1 adet domatesi ilave edin. Domatesler eriyip, salça haline gelene kadar arada bir karıştırarak pişirin. Domatesler pişince et suyunu, şehriyeyi ve tuzu katıp yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. Kıyılmış maydanozu katıp bir taşım daha kaynatın. Yumurta sarısını, limon suyunu, unu ve yoğurdu bir kasede iyice çırpın. Çorba suyundan bir kepçe alarak azar azar ve sürekli karıştırarak terbiyeye ilave edin. Çok kısık ateşte kaynayan çorbaya terbiyeyi yavaş yavaş ve çorbayı sürekli karıştırarak ilave edin. Kısık ateşte bir taşım kaynatıp, ateşi kapatın.

Terbiyeli Sebze Çorbası

Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kaşığı un
1 küçük kuru soğan
yarım adet pırasa
yarım adet havuç
yarım su bardağı bezelye
yarım adet patates
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı süt
Tuz

Terbiyesi için
Yarım çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Yarım adet limon suyu
Yarım demet dereotu

Yapılışı
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, pırasaları ayıkladıktan sonra kıyın. Havucun ve patatesin kabuklarını soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayıp, patatesleri kararmamaları için su dolu bir kapta bekletin, dereotunu ayıkladıktan sonra ayrı ayrı kıyıp, tabaklara alın.

Derin bir tencerede tereyağını kızdırıp, içine kuru soğan ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra içine kıyılmış pırasaları ekleyip, sote edin. Pırasalar sönünce içine doğranmış havucu, bezelyeleri ve patatesi ekleyip, kavurmaya devam edin. Daha sonra içine unu ilave edip, unun kokusu çıkana kadar kavurun. En son olarak sebzelerin içine tavuk suyunu, sütü, tuz ilave edip, çorbayı bir taşım kaynatın.

Çorba kaynarken küçük bir kasede yoğurdu, limon suyunu, ve yumurta sarısını bir çırpıcı veya mikser yardımı ile karıştırın. Çorbayı ateşten indirmeden terbiyeyi içine karıştırarak bir taşım kaynatın. Terbiyeyi ekledikten sonra çok kaynatırsanız eğer çorba kesilir. Pişen çorbayı servis tabağına alıp, üzerini taze dereotu ekleyin.

Kış Çorbası

Malzemeler
1/2 çay bardağı Pirinç
bir parça tavuk göğsü
1 adet küçük patates
1 adet küçük havuç
1 adet küçük kereviz
bir kaç damla limon
1 yumurtanın sarısı
İnce kıyılmış maydanoz
Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı
Pirinci ve tavuk göğsünü ayrı yerlerde haşlayın. Küp şeklinde doğradığınız patates, havuç ve kerevizi tavuk etiyle beraber bir tencereye koyun. Sebzeler iyice pişince, haşlanmış pirinçleri ve tuzu da ekleyin. Bir kabın içinde çırptığımız yumurtayı ve limon suyunu çorbanın kaynayan suyuyla karıştırın ve bu karışımı çorbaya ekleyin.Çorbayı süzgeçten geçirin, üzerini kıyılmış maydanoz ile süsleyin.

Karnabahar Çorbası

Malzemeler
bir kaç parça karnabahar
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
1 çay bardağı süt
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı arpa şehriye
bir kaç dal maydanoz
Tuz

Hazırlanışı
Unu sıvı yağda hafif kavurun. Üzerine suyu ve sütü boşaltıp, pürüzleri giderene dek karıştırın. Bu arada karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Tencereye arpa şehriyesi ile birlikte atın. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Şehriyeler ve karnabahar piştiğinde, ateşten almadan hemen önce maydanozu kıyıp çorbaya karıştırın ve ocaktan alın. Tuz ilave edin.

ekliyoruz.

Domates Çorbası � Sütlü

Malzemeler
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı un
1 Adet olgun domates
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
Tuz

Hazırlanışı

Tereyağını tencereye alıp, eritin. İçine unu ilave edin ve hafifçe sararana dek kavurun. İçine ılık su ve sütü azar azar ekleyin. Topaklaşmaması için devamlı karıştırın. Domatesleri rendeleyin tencereye ilave edin. Tencerenin kapağını çorbanın taşmaması için hafifçe aralık bırakarak 10-15 dakika pişirin. Tuzunu ayarlayın.

Yayla Çorbası

İçindekiler
3/4 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı pirinç
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı un

Yapılışı
Pirinç ayıklanır, yıkanır ve su ile haşlanır. Ilımaya bırakılır, yoğurt ve ezilmiş un eklenir. Karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir.

İrmikli Çorba

1 küçük patates
1 küçük soğan
1 kaşık irmik
1 kaşık zeytinyağı
1 yemek kaşığı kıyma

Bütün malzemeyi bir bardak suyla pişirip süzgeçten geçirerek bebeğinize yedirebilirsiniz.

Tarhana Çorbası


Yoğurt (150 cc) (bir buçuk çay bardağı)
Buğday unu (2 yemek kaşığı)
Değişik sebzeler
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Malzemenin hepsi az su eklenerek karıştırılıp pişirilir.Ocaktan inmeye yakın
az zeytinyağı eklenir..

Tarhana Çorbası

İçindekiler
1 su bardağı su
1/2 yemek kaşığı tarhana
1 tatlı kaşığı yağ

Yapılışı
Tarhana soğuk su ile ezilir ve karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir. Tarhana acısız olmalıdır.
[/b][/i]