01-04-2011, Saat: 12:35 PM
[b][i]
Yeşil Mercimek
Malzemeler
1 yemek kaşığı kıyma
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1çay bardağı yeşil mercimek
1 adet küçük soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Hazırlanışı
Kıymayı bir tencereye koyup, soğan ve sıvıyağ ilave edin. Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve kıyma kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. Sulandırılmış salçayı ilave edip karıştırın. 1 Su bardağı su koyup, akşamdan ıslanmış veya haşlanmış mercimekleri yıkayıp ilave edin. Orta hararetli ateşte, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. İnmesene yakın, tuzu atıp 1-2 taşım daha kaynatın.
Bamya
Malzemeler
1 yemek kaşığı kıyma
250 gr bamya
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 küçük boy domates
1 Adet küçük soğan
3-4 damla limon
Tuz
Hazırlanışı
Önce bamyaları yıkayıp kurulayın. Sap kısmını bir keskin bıçakla huni veya külah gibi incecik alın. Lezzeti içine de alması için uçlarından biraz kesin. Uçlarını kestikten sonra bir kez daha yıkayıp suyunu süzün. Bamyaları 2 çorba kaşığı tuz ve 1 Çay bardağı sirkeyle katıştırıp bir kenara bırakın. Yemeklik doğradığınız soğanı, sıvıyağı ve kıymayı tencereye koyup kavurun. Sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayıp süzün. Bamyayı, kabuklarını soyup kuşbaşı doğranmış domatesle birlikte karıştırıp kıymaya katın. Suyunu ve tuzunu ayarlayın. Limon suyunu, bamyaların üzerine sıkın ve hafif ateşte pişirin.
Izgara Köfte (70Kal, 6gr protein)
(1 porsiyon)
30 gr. yağsız iki kere çekilmiş dana kıyma
çok az ekmek içi
çok az maydanoz
HAZIRLANIŞI: Ekmek içi az ıslatılır maydanoz ve kıyma ile yoğrulur, ıslıtılmış fırında veya ekmek yerine pirinç konularak sulu köfte yedirilebilir.
Nohut ve Kuru Fasulye Ezmesi
İçindekiler
2 yemek kaşığı nohut veya fasulye
1 çay kaşığı yağ
2 su bardağı su
Yapılışı
Nohut, fasulye ayıklanır, yıkanır ve 8-10 saat süreyle ıslatılır. Islatma suyu dökülür. Yumuşayan nohut ve fasulyenin kabukları soyulur. Üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen nohut, fasulye haşlama suyu içinde çatalla ezilir. Haşlama suyu dökülmez.
Etli Sebze Yemekleri (tavuk, dana kıyma)
(2 porsiyon)
30 gr. (1 köfte kadar) et
1 yemek kaşığı pirinç
1 sebze( ıspanak, kabak, domates, semizotu)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan
HAZIRLANIŞI: Sebzeler doğranarak bir tencereye konur, 1yemek kaşığı pirinç,mercimek, bulgur ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağı az su konup pişirilir. Sebzenin türüne göre dolma şeklinde veya kıymalı sebze yemeği olarak yedirilir.[/b][/i]
Yeşil Mercimek
Malzemeler
1 yemek kaşığı kıyma
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1çay bardağı yeşil mercimek
1 adet küçük soğan
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Hazırlanışı
Kıymayı bir tencereye koyup, soğan ve sıvıyağ ilave edin. Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve kıyma kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun. Sulandırılmış salçayı ilave edip karıştırın. 1 Su bardağı su koyup, akşamdan ıslanmış veya haşlanmış mercimekleri yıkayıp ilave edin. Orta hararetli ateşte, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. İnmesene yakın, tuzu atıp 1-2 taşım daha kaynatın.
Bamya
Malzemeler
1 yemek kaşığı kıyma
250 gr bamya
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 küçük boy domates
1 Adet küçük soğan
3-4 damla limon
Tuz
Hazırlanışı
Önce bamyaları yıkayıp kurulayın. Sap kısmını bir keskin bıçakla huni veya külah gibi incecik alın. Lezzeti içine de alması için uçlarından biraz kesin. Uçlarını kestikten sonra bir kez daha yıkayıp suyunu süzün. Bamyaları 2 çorba kaşığı tuz ve 1 Çay bardağı sirkeyle katıştırıp bir kenara bırakın. Yemeklik doğradığınız soğanı, sıvıyağı ve kıymayı tencereye koyup kavurun. Sirkede beklettiğiniz bamyaları bol suda yıkayıp süzün. Bamyayı, kabuklarını soyup kuşbaşı doğranmış domatesle birlikte karıştırıp kıymaya katın. Suyunu ve tuzunu ayarlayın. Limon suyunu, bamyaların üzerine sıkın ve hafif ateşte pişirin.
Izgara Köfte (70Kal, 6gr protein)
(1 porsiyon)
30 gr. yağsız iki kere çekilmiş dana kıyma
çok az ekmek içi
çok az maydanoz
HAZIRLANIŞI: Ekmek içi az ıslatılır maydanoz ve kıyma ile yoğrulur, ıslıtılmış fırında veya ekmek yerine pirinç konularak sulu köfte yedirilebilir.
Nohut ve Kuru Fasulye Ezmesi
İçindekiler
2 yemek kaşığı nohut veya fasulye
1 çay kaşığı yağ
2 su bardağı su
Yapılışı
Nohut, fasulye ayıklanır, yıkanır ve 8-10 saat süreyle ıslatılır. Islatma suyu dökülür. Yumuşayan nohut ve fasulyenin kabukları soyulur. Üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen nohut, fasulye haşlama suyu içinde çatalla ezilir. Haşlama suyu dökülmez.
Etli Sebze Yemekleri (tavuk, dana kıyma)
(2 porsiyon)
30 gr. (1 köfte kadar) et
1 yemek kaşığı pirinç
1 sebze( ıspanak, kabak, domates, semizotu)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan
HAZIRLANIŞI: Sebzeler doğranarak bir tencereye konur, 1yemek kaşığı pirinç,mercimek, bulgur ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağı az su konup pişirilir. Sebzenin türüne göre dolma şeklinde veya kıymalı sebze yemeği olarak yedirilir.[/b][/i]