01-04-2011, Saat: 09:07 PM
İşte herzaman yerken zevk aldığımız fakat sağlığımızı tehdit eden besinler…
[/url]
Yeşil yapraklılar
Marul, ıspanak, lahana, roka gibi yeşil yapraklı sebzeler bazı sağlık risklerini ortaya çıkrtıyor. Görünüşü iyi olmayanları almayın. İyice yıkanmadığında bakterilere ve virüse yol açabiliyor.
Ton balığı
Ton balığı ve diğer balık ürünleri dondurucuda saklanmadığında bazı zararlı toksinler oluşturmaya başlar bu da sizin sağlığınıza zarar verir.
İstiridye
Restoranlarda tüketilmeden önce herhangi bir zarar verici bakteri ya da virüs olup olmadığı kontrol edilmesi için uyarılır. Dikkat edilmediğinde mide ve bağırsak iltihabına yol açabiliyor.
Patates
Patates salatası ve diğer patates yemekleri mutfak ve şarküterilerde uygunsuz şekilde hazırlanıyor bu da tüketicilerin sağlığına zarar verebiliyor. İçindeki bazı bakteriler bağırsak enfeksiyonuna neden olabiliyor. Sigella ve literia gibi bakteriler ise, patatesten oluşan hastalıklara karşı korur.
Peynir
Peynirin bozuk olması hastalıkları meydana getirebilir. Hamileler pastörize olmayan peynir çeşitlerinden kaçınmalıdır. Bulundurduğu bakterilerden dolayı düşük yapma tehlikesine bile yol açabilir.
Dondurma
Dondurma yediğinizde bazı hastalık salgınları ortaya çıkabiliyor. Dondurma içinde bulundurduğu bakterilerle bağırsak enfeksiyonlarına da yol açabiliyor. Hamilelere de pek yemesi önerilmiyor.
Domates
Gıda ve ilaç idaresine göre domates ciltte ufak çatlaklara neden olabiliyor.
Lahana
Lahananın gelişmesi için ılık ve nemli bir iklim gereklidir. İçinde oluşan zararlı bakterilerle Birçok hastalığa yol açabiliyor. Bağışıklık sistemi zayıf olanlarda hastalıklara yol açabiliyor.
[url=http://www.mailce.com/wp-****************************/uploads/besin10-k.jpg]
Böğürtlen
Cyclospora semptomlarıyla ishal, su kaybı, karın kasılmalarına neden olabiliyor.
[/url]
Yeşil yapraklılar
Marul, ıspanak, lahana, roka gibi yeşil yapraklı sebzeler bazı sağlık risklerini ortaya çıkrtıyor. Görünüşü iyi olmayanları almayın. İyice yıkanmadığında bakterilere ve virüse yol açabiliyor.
Ton balığı
Ton balığı ve diğer balık ürünleri dondurucuda saklanmadığında bazı zararlı toksinler oluşturmaya başlar bu da sizin sağlığınıza zarar verir.
İstiridye
Restoranlarda tüketilmeden önce herhangi bir zarar verici bakteri ya da virüs olup olmadığı kontrol edilmesi için uyarılır. Dikkat edilmediğinde mide ve bağırsak iltihabına yol açabiliyor.
Patates
Patates salatası ve diğer patates yemekleri mutfak ve şarküterilerde uygunsuz şekilde hazırlanıyor bu da tüketicilerin sağlığına zarar verebiliyor. İçindeki bazı bakteriler bağırsak enfeksiyonuna neden olabiliyor. Sigella ve literia gibi bakteriler ise, patatesten oluşan hastalıklara karşı korur.
Peynir
Peynirin bozuk olması hastalıkları meydana getirebilir. Hamileler pastörize olmayan peynir çeşitlerinden kaçınmalıdır. Bulundurduğu bakterilerden dolayı düşük yapma tehlikesine bile yol açabilir.
Dondurma
Dondurma yediğinizde bazı hastalık salgınları ortaya çıkabiliyor. Dondurma içinde bulundurduğu bakterilerle bağırsak enfeksiyonlarına da yol açabiliyor. Hamilelere de pek yemesi önerilmiyor.
Domates
Gıda ve ilaç idaresine göre domates ciltte ufak çatlaklara neden olabiliyor.
Lahana
Lahananın gelişmesi için ılık ve nemli bir iklim gereklidir. İçinde oluşan zararlı bakterilerle Birçok hastalığa yol açabiliyor. Bağışıklık sistemi zayıf olanlarda hastalıklara yol açabiliyor.
[url=http://www.mailce.com/wp-****************************/uploads/besin10-k.jpg]
Böğürtlen
Cyclospora semptomlarıyla ishal, su kaybı, karın kasılmalarına neden olabiliyor.