01-15-2011, Saat: 01:23 PM
Zinde Kalmak için ne yemeli Nelere Dikkat Etmeli
Özellikle erkekler günün stresinden atlatmak için çok yemek yeme nedeni göbek kısmında yağlanma, şeker metabolizmasının bozulması gibi durumların ortaya çıktığı görülüyor. Gün içerisinde ara atıştırmalık olarak alınan gıdalar hem yorgunluğa, hem zihinsel fonksiyonların azalmasına, hemde sürekli sık aralıklar ile metebolizma hızını artırarak yağlanmaya engel olabilir. İnsanlar günlük hayatlarında yediklerine dikkat ederek şişmanlamayı önleyebilecek basit değişiklikler yapılabilir.
Taze veye kurutulan meyveleri taşımak çok kolaydır. Ayrıca şeker ihtiyacını gidermede çok büyük katkı sağlar.
Ceviz, fındık ve badem gibi kuruyemişler, diyet bisküvileri hem tüketmek yönünde hemde pratiklik yönünden fayda sağlar. Hem de çabuk bir şekilde enerji sağlayıp kan şekeri düşüklüğünün sebep olduğu yorgunluğu azaltır.
Sürekli tercih edilen ve toplumsal beslenme alışkanlığımızda yer alan kuru kayısı içeriğindeki aşırı potasyum bütün kasların ve sinirlerin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlar.
Kayısı fazla lif içeriği sayesinde sindirim problemlerine iyi gelir. Bağırsak kanseir olmak üzere kanserden koruyan bir meyvedir.
İncirde yüksek miktarda bulunan B1 ve B2 vitaminleriyle fosfor, potasyum gibi mineraller ile hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besindir. Meyve grubu içinde yüksek miktarda kalsiyum içeriğiyle kemik sağlığı açısından önemli bir rol alır.
Ara öğün olarak seçilebilecek diğer bir besin cevizdir. İçerisindeki yüksek doymamış yağ asitiyle kalp sağlığı için çok önemli bir rol oynar.
Özellikle erkekler günün stresinden atlatmak için çok yemek yeme nedeni göbek kısmında yağlanma, şeker metabolizmasının bozulması gibi durumların ortaya çıktığı görülüyor. Gün içerisinde ara atıştırmalık olarak alınan gıdalar hem yorgunluğa, hem zihinsel fonksiyonların azalmasına, hemde sürekli sık aralıklar ile metebolizma hızını artırarak yağlanmaya engel olabilir. İnsanlar günlük hayatlarında yediklerine dikkat ederek şişmanlamayı önleyebilecek basit değişiklikler yapılabilir.
Taze veye kurutulan meyveleri taşımak çok kolaydır. Ayrıca şeker ihtiyacını gidermede çok büyük katkı sağlar.
Ceviz, fındık ve badem gibi kuruyemişler, diyet bisküvileri hem tüketmek yönünde hemde pratiklik yönünden fayda sağlar. Hem de çabuk bir şekilde enerji sağlayıp kan şekeri düşüklüğünün sebep olduğu yorgunluğu azaltır.
Sürekli tercih edilen ve toplumsal beslenme alışkanlığımızda yer alan kuru kayısı içeriğindeki aşırı potasyum bütün kasların ve sinirlerin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlar.
Kayısı fazla lif içeriği sayesinde sindirim problemlerine iyi gelir. Bağırsak kanseir olmak üzere kanserden koruyan bir meyvedir.
İncirde yüksek miktarda bulunan B1 ve B2 vitaminleriyle fosfor, potasyum gibi mineraller ile hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besindir. Meyve grubu içinde yüksek miktarda kalsiyum içeriğiyle kemik sağlığı açısından önemli bir rol alır.
Ara öğün olarak seçilebilecek diğer bir besin cevizdir. İçerisindeki yüksek doymamış yağ asitiyle kalp sağlığı için çok önemli bir rol oynar.