:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Elmalı Bohça
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link


ymk_344.jpg Malzemeler
5 Küçük Elma
2 Çorba Kaşığı Tozşeker
1 Çorba Kaşığı Çekilmiş Ceviz
5 Milföy Hamuru
1 Yumurta Sarısı
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
Karanfiltozu, Tarçın, Zencefil






Yemeğin Tarifi
Elmaların kabuklarını soyup ortalarını çıkarın. Tencereye dizip üzerlerine tozşeker serpiştirin ve 5 dakika pişirin.

Ceviz, tarçın, zencefil ve karanfili karıştırın. Elmalar soğuyunca ortalarını cevizli karışımla doldurun. Herbir elmayı 1 milföy hamurunun üzerine yerleştirip bohça gibi kapatın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin. Soğuyunca tarçın ve pudra şekeri serperek servis yapın.