:: Duygusuz.com - Dostluk ve Arkadaşlık Sitesi

Orjinalini görmek için tıklayınız: Emziren Anneye Pratik Öneriler
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Anneler eski vücut agirliklarina dönmek için hemen acele etmemelilerdir.

Bu süre 6 ay ya da daha fazla sürebilir.
Bebeklerini emziriyorlarsa eski formlarina daha kolay dönebilirler.
Emzikli annelere zayiflama diyeti uygulanmamalidir.
Dogru yeterli ve beslenme ile hem süt verimi artar hemde kilo kaybi.
1. Emziklilik döneminde sonra daha fazla sivi besin alinmalidir.2. Kalsiyum yönünden zengin olan sütyogurt ve peynir belirtilen miktarlarda düzenli olarak tüketilmelidir.
3. Hergün 1 adet yumurta ve 1 porsiyon etli sebze yemegi veya kurubaklagil ( gaz problemi var ise dikkatli ) yenmelidir.
4. Kuru fasulye nohutmercimek ve bulgur karisimi yemekleri portakal mandalina domates maydanoz yesil biber taze sogan gibi Cvitamini yönünden zengin sebze meyveler birlikte tüketilmelidir.
5. Vitaminlerden ve posadan zengin sebze ve meyveler beslenme planinda bulunmalidir.
6. Salam sosis sucuk gibi katki maddesi içeren diger hazir besinler mümkün oldugu kadar az yenmelidir.
7. Emzikli anne güneslenmeye özen göstermelidir D vitamini besinlerde bulunmaz . Ancak günes isinlarinin dogrudan cilde yansimasi ile saglanir .
8. Yemeklerde mutlaka iyotlu tuz kullanilmalidir.
9. Agirlik kontrolü de yapilarak kuru meyveler ve kuru yemisler yogun enerjileri yaninda demir ve kalsiyum gibi minarellerden zengin besinler tüketilebilir.
10. Kansizliga neden oldugundan yemeklerle birlikte çay içilmemelidir. Çayi kusluk ikindi gibi ögün aralarinda yani yemek yendikten 1-2 saat sonra açik olarak içilmeli çaylara limon suyu eklenmelidir.
Içecek olarak ihlamur nane papatya kusburnu gibi bitki çaylari tercih edilmelidir. Pekmez kan yapicidir seker bos enerji kaynagidir.
Seker yerine tatli olarak pekmez yenmesi kansizliga karsi alinacak önlemlerden birisidir.
11. Sebzelerin makarna ve eristenin haslama sulari dökülmemelidir. Kuru fasulye nohut ve barbunya gibi kurubaklagiller iyice yikandiktan sonra islatilmali ve haslama sulari dökülmemelidir.
12. Taze ilmis meyve sulari ayran limonata içecek olarak asitli ve gazli içeceklere tercih edilmelidir yeglenmelidir.
13. Tarim ürünlerine hasare öldürücü ilaçlar atildigindansebze ve meyveler iyice yikanmalidir.
14. Yiyecekler hazirlanirken ellerin temiz olmasina dikkat edilmelidir. Eller sık sabunlu su ile yikanmalidir.
15. Emzirme pozisyonuna dikkat edilmeli emzirme süresince bebegin hep memede olmasi ve emerken uykuya dalmasi emzirmenin iyi gittiginin bir isaretidir
16. Anne dinlenmis ve rahat olmalidir uzun süre oturmaktan yorulan annelere yatar sekilde emzirme pozisyonu ögretilmelidir.
Basarili bir emzirme için bebek rahat olmali yorgun ve tok olmamalidir burun delikleri temiz olmali rahat soluk almasi saglanmalidir.
17. Emzirme süresi her bebege göre degisebilirdoygunluga ulasmasi yani olgun sütü emmesi ile doygunluga ulasir.
18. Sigara ve alkol kullanilmamalidir.
19. Doktora danisilmadan ilaç kullanilmamalidir beklenmelidir .