03-13-2011, Saat: 02:40 AM
Malzemeler:
3 kahve fincanı un
3 hahve fincanı şeker
5 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Muhallebi için:
3 yemek kaşığı un
75gr.margarin
yarım kilo süt
üzerini süslemek için süt ve hindistan cevizi
Yapılışı:
Unşekeryumurtakabartma tozu ve vanilya bir kapta karıştırılarak yağsız bir kek hamuru yapılır.
Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine bu karışım dökülür.
200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
İnce bir kek olacak.Diğer tarafta mulallebi için bir tencerede yağ eritilir.
İçine un koyup miktar kavrulur.Daha sonra süt ilave edip karıştırarak pürüzsüz bir muhallebi yapılır.
Soğuyan kek dikdörtgen olacak şekilde dilimlenir bu dilimi ortadan ikiye kesip iç tarafı dışa gelecek şekilde arasına muhallebi sürüp rulo yapılır. Yani beyaz süngerimsi tarafı dışa gelecek.
Dilimlerin hepsi bu şekilde sarılır.
Daha sonra sarmaları derin bir kapta bulunan süte batırıp daha sonra hindistan cevizine bulanır.1 gece dolapta bekletilip servis edilir.Afiyet olsun