04-23-2011, Saat: 02:13 PM
Her gıdanın midede kalış süresi değişiktir. Örneğin hindi dolması ancak dört saat 15 dakika sonra mideden barsağa geçerken, ıspanak püresi için bu süre bir saat yirmi beş dakikadir. Haşlanmış sığır ve dana eti dört,pirinç pilavı bir buçuk, domates, soğan, fasulye, iki, bakla, kuzu eti iki buçuk,marul,kereviz,koyun eti,tavuk,makarna,peynir, yumurta, ekmek üç saat midemizde kalır.
Ördek, kaz gibi gıdaların midede kalış süresi dört buçuk saati bulur.
Burada dikkati çeken nokta, kolay hazmolduğunu sandığımız marulun, kızarmış tavuk kadar güç hazmolan bir gıda oluşudur.
Ördek, kaz gibi gıdaların midede kalış süresi dört buçuk saati bulur.
Burada dikkati çeken nokta, kolay hazmolduğunu sandığımız marulun, kızarmış tavuk kadar güç hazmolan bir gıda oluşudur.