04-23-2011, Saat: 11:25 PM
Malzemeler
Nohut 1 ¾ su bardağı 300 gram Su 3 su bardağı 600 gram Sarmısak 3 diş 10 gram Zeytinyağı 2/3 su bardağı 130 gram Tahin ½ su bardağı 100 gram
Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Kırmızı biber 1 tatlı kaşığı 2 gram Maydanoz 1/6 tatlı kaşığı 10 gram Sumak ½ tatlı kaşığı 1 gram Kimyon ½ tatlı kaşığı 1 gram
Hazırlanışı
Nohutu yıka 2 su bardağı su ile bir gün önceden ıslat 1 su bardağı su daha ekleyip basınçlı tencerede iyice yumuşayıncaya değin yaklaşık 1 saat pişir pişme suyundan çıkarıp ezerek tel süzgeçten geçir
Sarmısağı soy yıka ez ½ su bardağı zeytinyağı tahin limon suyu tuz ve ½ tatlı kaşığı kırmızı biberle birlikte nohuta ekle pişme suyundan ½ çay bardağı koy karıştır servis tabağına al
Maydanozu yıka ayıkla yaprakları ile ezmeyi süsle aralarına sumak ve kimyon serp
Kalan yağı tavada ısıt kalan kırmızı biberi ekle bir iki kez karıştır ocağı kapat ezmenin üzerine gezdir
Nohut 1 ¾ su bardağı 300 gram Su 3 su bardağı 600 gram Sarmısak 3 diş 10 gram Zeytinyağı 2/3 su bardağı 130 gram Tahin ½ su bardağı 100 gram
Limon suyu 2 yemek kaşığı 20 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Kırmızı biber 1 tatlı kaşığı 2 gram Maydanoz 1/6 tatlı kaşığı 10 gram Sumak ½ tatlı kaşığı 1 gram Kimyon ½ tatlı kaşığı 1 gram
Hazırlanışı
Nohutu yıka 2 su bardağı su ile bir gün önceden ıslat 1 su bardağı su daha ekleyip basınçlı tencerede iyice yumuşayıncaya değin yaklaşık 1 saat pişir pişme suyundan çıkarıp ezerek tel süzgeçten geçir
Sarmısağı soy yıka ez ½ su bardağı zeytinyağı tahin limon suyu tuz ve ½ tatlı kaşığı kırmızı biberle birlikte nohuta ekle pişme suyundan ½ çay bardağı koy karıştır servis tabağına al
Maydanozu yıka ayıkla yaprakları ile ezmeyi süsle aralarına sumak ve kimyon serp
Kalan yağı tavada ısıt kalan kırmızı biberi ekle bir iki kez karıştır ocağı kapat ezmenin üzerine gezdir