04-26-2011, Saat: 02:55 PM
Malzemeler:
250 gr dana kıyma, 1 kg çiğ köftelik bulgur, tuz
İç malzemesi:
750 gr dana-kuzu karışımı iri çekilmiş kıyma, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 demet maydanoz, 100 gr ceviz içi, 3 baş soğan, ay çiçek yağı, kırmızı pul biber, karabiber, tuz
Hazırlanışı:
Soğanları tereyağında pembeleşinceye dek kavurun, üzerine iri çekilmiş kıymayı ilave edip, tekrar beraberce kavurun. İçine karabiber, kırmızıbiber, tuz ve ince doğranmış maydanoz katın ve ateşten alın. Elde kırdığınız cevizi ilave edin. Bulgur, dövülmüş kişniş ve tuzu karıştırın, su katıp hamur haline getirin. 250 gr kıyma katıp, iyice yoğurun. İri ceviz büyüklüğünde top hamuru avuç içinizde açın ve içine hazırladığınız içten koyup, kapatın. Elinizle üzerine biraz bastırıp yassıltın. Kızgın ayçiçek yağında alt üst ederek kızartıp, servis yapın.