04-26-2011, Saat: 02:57 PM
Malzemeler :
4 yumurta
1 su bardağı esmer toz şeker
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
sade organik mor haşhaş
Şerbeti için:
2,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
Hurmalı sos için:
4 hurma
2 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için:
hindistan cevizi
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 su bardağı esmer toz şeker ilave edin ve mikserle çırpın.Daha sonra üzerine 2 çorba kaşığı irmik,1 paket vanilya ,1 paket kabartma tozu ilave edin ve mikserle çırpın.Kalıbı margarin ile yağlayıp manto yapın.Üzeirne siyah haşhaş ile kaplayın.Kalıba revani harcını ilave edin.Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.
Şerbeti için tencereye 2.5 su bardağı su,2 su bardağı toz şeker ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynatın.Fırından çıkan ve ılık olan revaninin üzerine ılık olan şerbeti dökün ve şerbetin çekmesini sağlayın.Haurmalı sos için 4 adet hurmayı ve 2 çorba kaşığı toz şekeri parçalayıcıdan geçirin.Kalıptan revaniyi çıkartın ve üzeirne hurmalı sosu dökün.Üzerine hindistan cevizi ile süsleyip servis edin.
4 yumurta
1 su bardağı esmer toz şeker
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
sade organik mor haşhaş
Şerbeti için:
2,5 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
Hurmalı sos için:
4 hurma
2 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için:
hindistan cevizi
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4 adet yumurtayı kırın.Üzerine 1 su bardağı esmer toz şeker ilave edin ve mikserle çırpın.Daha sonra üzerine 2 çorba kaşığı irmik,1 paket vanilya ,1 paket kabartma tozu ilave edin ve mikserle çırpın.Kalıbı margarin ile yağlayıp manto yapın.Üzeirne siyah haşhaş ile kaplayın.Kalıba revani harcını ilave edin.Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.
Şerbeti için tencereye 2.5 su bardağı su,2 su bardağı toz şeker ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynatın.Fırından çıkan ve ılık olan revaninin üzerine ılık olan şerbeti dökün ve şerbetin çekmesini sağlayın.Haurmalı sos için 4 adet hurmayı ve 2 çorba kaşığı toz şekeri parçalayıcıdan geçirin.Kalıptan revaniyi çıkartın ve üzeirne hurmalı sosu dökün.Üzerine hindistan cevizi ile süsleyip servis edin.