04-26-2011, Saat: 03:01 PM

Malzemeler:
1 kilo kemikli kuzu gerdan- kemiksiz kuzu gerdanda olabilir
1 kilo patlıcan
yarım kilo sivri biber
1 kilo domates
2 baş sarımsak ( 1 avuç kadar ayıklanmış)
3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
1-Bütün malzemeler yıkanır güvecin dibine etler yerleştirilir
2-alaca soyulmuş patlıcanlar iri şekilde doğranıp etlerin üzerine sivri biberler sadece saplarından ayrılıp 3 e veya 4 e bölünür patlıcanların üzerine yerleştirilir
3-domatesin kabukları soyulur küp küp doğranır biberlerin üzerine en son olarakda tereyağı koyulup güvecin ağzı aliminyum folyoyla kapatılır ve en küçük ocakta en kısıkta 3-4 saat pişirilir
4-servis yapılmadan önce fırında 15- 20 dk. fırınlanır ve servise hazırdır