04-26-2011, Saat: 03:06 PM
Malzemeler
* 1 kg. çiğ burma kadayıf
* 1 kg. toz şeker
* 500 gr. Antep fıstığı içi * 600 gr. sade yağ.
Not: Malzemeler 1 tepsi / 3 kg içindir.
Yapılışı:
Çiğ burma kadayıf uzun bir tezgahın üzerine serilir. Kenarları düzeltilerek içerisine fıstık içi konulur ve bir taraftan sarılmaya başlanır.
İnce uzun şekildeki kadayıf yağlanmış tepsiye ortasından başlanılarak dizilir.
Daha sonra kadayıfın üzerine sade yağ eritilip dökülür. Dizme işlemi bitince tepsi düşük ateşli fırında 20 dakika (kadayıf kızarıncaya kadar) pişirilir.
Pişirilen kadayıfın yağı süzülür ve bir başka tepsiye ters çevrilerek konulur. Süzülen yağ tekrar kadayıfın üzerine dökülerek 10 dakika (kadayıf kızarıncaya kadar) pişirilir ve kalan yağ yeniden süzülür.
Sıcak halde şerbeti üzerine dökülür. Kadayıf 5 dakika kadar kısık ateşte şerbet ile beraber pişirildikten sonra servise sunulur.
ŞERBETİN HAZIRLANMASI:
1 kg. şekere yarım litre su katılır ve karıştırılarak yüksek ateşte kaynatılır. Karışım kaynayınca şerbet hazır hale gelir.
* 1 kg. çiğ burma kadayıf
* 1 kg. toz şeker
* 500 gr. Antep fıstığı içi * 600 gr. sade yağ.
Not: Malzemeler 1 tepsi / 3 kg içindir.
Yapılışı:
Çiğ burma kadayıf uzun bir tezgahın üzerine serilir. Kenarları düzeltilerek içerisine fıstık içi konulur ve bir taraftan sarılmaya başlanır.
İnce uzun şekildeki kadayıf yağlanmış tepsiye ortasından başlanılarak dizilir.
Daha sonra kadayıfın üzerine sade yağ eritilip dökülür. Dizme işlemi bitince tepsi düşük ateşli fırında 20 dakika (kadayıf kızarıncaya kadar) pişirilir.
Pişirilen kadayıfın yağı süzülür ve bir başka tepsiye ters çevrilerek konulur. Süzülen yağ tekrar kadayıfın üzerine dökülerek 10 dakika (kadayıf kızarıncaya kadar) pişirilir ve kalan yağ yeniden süzülür.
Sıcak halde şerbeti üzerine dökülür. Kadayıf 5 dakika kadar kısık ateşte şerbet ile beraber pişirildikten sonra servise sunulur.
ŞERBETİN HAZIRLANMASI:
1 kg. şekere yarım litre su katılır ve karıştırılarak yüksek ateşte kaynatılır. Karışım kaynayınca şerbet hazır hale gelir.