06-10-2011, Saat: 12:55 PM
[/COLOR]
3 adet kabak
3 adet taze soğan
2 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su(ben gözkararı koydum)
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça
YAPILIŞI:
1)Taze soğanları sıvıyağda soteleyin. Küp Küp doğradığınız kabakları ekleyerek sotelemeye devam edin.
2)Pirinçi ekleyerek bir kaç kez karıştırın ve suyunuve tuzunu ilave ederek tencerenin ağzını kapatın.
3)Pişmeye yakın maydanoz ve dereotunu ekleyerek altını kapatın.
4)Dinlenince iyice karıştırarak servis tabağına alın.
5)Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın ve kabaklı karışıma ekleyin.
6) En son salçayı tereyağda eriterek üzerine gezdirin.