09-15-2011, Saat: 12:00 AM
Kişi Sayısı: 6 Kişilik
Pişirme Süresi: 45 dk
Malzemeler:
• 1 çay bardağı eritilmiş margarin
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 adet yumurta
• 1 yemek kaşığı sirke
• 1 paket kabartma tozu
• 1/2 çay kaşığı tuz
• 7 çay bardağı un
• 1 adet yumurtanın sarısı .
• 1 yemek kaşığı çörekotu
• 2 su bardağı lor peyniri
• 1/2 demet maydanoz
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 3 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı:
•
Eritip ılıttığınız margarini ve sıvıyağı yoğurma kabına aktarın.
Yoğurt, sirke ve yumurtayı ekleyip kaÂbartma tozu ve tuzu da atıp
karıştırın. Unu da ilave edip hamuru pürüzsüz bir hamur elde edinceye
kadar yoğurun. Hamurun kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir
kıvamda olması geÂrekir.
• Hamuru üzeri örtülü halde yaklaşık 30 dakika dinlendirin.Diğer
taraftan iç harcını hazırlamak için; incecik doğradığınız soğanı,
kırmızı pul biberi bir kaseye koyup karıştırın. Üzerine yıkayıp
ayıkladıktan sonra ince ince doğradığınız maydanozu ve lor peyniÂrini
katıp tekrar harmanlayın.
• Dinlenmiş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde 15 adet parça koparın.
Hamur parçalarını tezgahın üzerinde inceltip pasta tabağı büyüklüğüne
getirin.
• Hazırladığınız yufkaların üzerine birer tatlı kaşığı peynirli harç koyup hamurları ikiye katlayın.
Hamurlan bıçakla üçgen şeklinde parçalara ayırın. Üçgen börekleri
yağlanmış fırın tepsisine yerleşÂtirip üzerlerine fırça yardımıyla
yumurta sarısı sürüp kenarlarına çörekotu serpiştirdikten sonra 175
dereceye ayarlı fırında, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, 45-50
dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılık ya da sıcak olarak servis yapın.
Pişirme Süresi: 45 dk
Malzemeler:
• 1 çay bardağı eritilmiş margarin
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 adet yumurta
• 1 yemek kaşığı sirke
• 1 paket kabartma tozu
• 1/2 çay kaşığı tuz
• 7 çay bardağı un
• 1 adet yumurtanın sarısı .
• 1 yemek kaşığı çörekotu
• 2 su bardağı lor peyniri
• 1/2 demet maydanoz
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 3 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı:
•
Eritip ılıttığınız margarini ve sıvıyağı yoğurma kabına aktarın.
Yoğurt, sirke ve yumurtayı ekleyip kaÂbartma tozu ve tuzu da atıp
karıştırın. Unu da ilave edip hamuru pürüzsüz bir hamur elde edinceye
kadar yoğurun. Hamurun kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir
kıvamda olması geÂrekir.
• Hamuru üzeri örtülü halde yaklaşık 30 dakika dinlendirin.Diğer
taraftan iç harcını hazırlamak için; incecik doğradığınız soğanı,
kırmızı pul biberi bir kaseye koyup karıştırın. Üzerine yıkayıp
ayıkladıktan sonra ince ince doğradığınız maydanozu ve lor peyniÂrini
katıp tekrar harmanlayın.
• Dinlenmiş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde 15 adet parça koparın.
Hamur parçalarını tezgahın üzerinde inceltip pasta tabağı büyüklüğüne
getirin.
• Hazırladığınız yufkaların üzerine birer tatlı kaşığı peynirli harç koyup hamurları ikiye katlayın.
Hamurlan bıçakla üçgen şeklinde parçalara ayırın. Üçgen börekleri
yağlanmış fırın tepsisine yerleşÂtirip üzerlerine fırça yardımıyla
yumurta sarısı sürüp kenarlarına çörekotu serpiştirdikten sonra 175
dereceye ayarlı fırında, üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, 45-50
dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılık ya da sıcak olarak servis yapın.